Reizen ArgentiniŽ
 
Suggesties

Reisinformatie ArgentiniŽ

ArgentiniŽ is een reusachtig groot land en er is dan ook heel wat te beleven. Het landschap is zeer afwisselend, van bossen en moerassen tot hoge bergen, prachtige meren en betoverende watervallen. Ook cultureel gezien is ArgentiniŽ een attractie op zichzelf. Tango, gachoís en voetbal staan centraal in het land.

ArgentiniŽ ligt in Zuid-Amerika en telt een oppervlakte van 2.780.400 km≤. Dit maakt ArgentiniŽ het op acht na grootste land ter wereld en meer dan 65 keer groter dan Nederland. De wereldstad Buenos Aires is de hoofdstad van ArgentiniŽ en thuishaven van de tango. Je vindt er een zeer diverse bevolking, schitterende bezienswaardigheden, een groot aanbod van voortreffelijke restaurants en een rijk uitgaansleven.

Een bezoek aan ArgentiniŽ is niet compleet zonder diens prachtige natuur te hebben aanschouwd. Bezoek het natuurpark Iguacķ, het immense berglandschap, de uitgestrekte pampaís of de uitgestrekte weides vol indrukwekkende flora en fauna.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Buenos Aires
 • Taal: Spaans
 • Aantal inwoners: ca. 36.300.000
 • Tijdsverschil: Zomer: -5 / Winter: -4
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +54

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor DTP, Hepatitis A en Buiktyfus worden aanbevolen
 • Ook raden wij u aan om malariatabletten mee te nemen.
 • Kraanwater drinken wordt afgeraden. Neem geen risico en drink water uit flessen.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist, welke nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek.
 • Een visum is niet vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Argentijnse Peso
 • Prijsniveau is lager als in Nederland
 • Vrijwel overal kan ook in Dollars betaald worden.
 • Fooien: Het is gebruikelijk om een fooi te geven van 10% in restaurants en taxiís.
 • Openingstijden winkels: Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 19.30 uur . Grote winkels zijn vaak dagelijks geopend.

Bezienswaardigheden

Een goed begin van je reis is een bezoek aan de multiculturele hoofdstad van ArgentiniŽ, Buenos Aires. De stad heeft een Europese uitstraling en het leven gaat er 24 uur per dag door. Beunos Aires heeft de bijnaam ĎHet Parijs van het Zuidení en dat is niet voor niets. Breng een bezoek aan de opera in de beroemde Teatro Colůn, loop over de breedste boulevard ter wereld, de Avenida 9 de Julio, of bezoek een van de befaamde pleinen.

Ook de natuur van ArgentiniŽ heeft heel wat te bieden voor een boeiende vakantie. Zo heb je de IguaÁu-watervallen gelegen op het drielandenpunt met Brazilie en Paraguay. Ook vind je in ArgentiniŽ schitterende natuurgebieden vol azuurblauwe meren. En vergeet ook PatagoniŽ niet. PatagoniŽ loopt tussen Buenos Aires en Tierra del Fuego, een nationaal park. Je vindt hier prachtige planten, dieren en berglandschappen.

Klimaat & beste reistijd

Omdat ArgentiniŽ een ontzettend groot land is kent het meerdere klimaten. Zo is het in het noordwesten droog en in het noordoosten subtropisch en erg vochtig. Het zuiden grenst aan het poolgebied en is dus erg koud. In Buenos Aires heerst een gematigd klimaat met hete zomers en koude winters. De luchtvochtigheid is er vooral in de zomer erg hoog. Regen komt er het hele jaar voor.

Omdat ArgentiniŽ op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen daar precies tegenovergesteld aan die van Nederland. Het is dus zomer van november tot maart en omdat er voor toeristen dan het meeste te doen is, is dit een uitstekende tijd om naar ArgentiniŽ op vakantie te gaan. Het is er dan echter wel erg vochtig en behoorkijk heet.

Eten & drinken

Vleesliefhebbers zitten in ArgentiniŽ sowieso goed. Het land staat immers bekend om zijn voortreffelijke rundvlees dat doorgaans wordt gegrild of gebarbecued. In de Argentijnse keuken vind je hoofdzakelijk Spaanse en Italiaanse invloeden terug. De lunch is de belangrijkste maaltijd in ArgentiniŽ. Het ontbijt is echter juist heel licht is. Avondeten doen de Argentijnen doorgaans pas na 9 uur Ďs avonds. Sociale aspecten zijn in ArgentiniŽ onlosmakelijk met eten verbonden; je vindt dan ook overal restaurants en een goede maaltijd is zeer betaalbaar.

Reizen en overnachten

Reizen naar ArgentiniŽ is vrij eenvoudig. Je hebt namelijk geen visum nodig, alleen een geldig paspoort. Let wel, dit paspoort moet tenminste zes maanden na vertrek nog geldig zijn. Bij aankomst in ArgentiniŽ ontvangt u een toeristenkaart die 90 dagen geldig is.

Vanaf Nederland doet een vliegtuig er ongeveer 15 uur over om naar ArgentiniŽ te vliegen. Aangezien ArgentiniŽ zeer groot is, is het vliegtuig ook in het land zelf het meest geschikte vervoermiddel. Ook beschikt ArgentiniŽ over een uitgebreid bussennetwerk. Buenos Aires heeft een uitstekend metronetwerk. Je kan uiteraard ook een personenauto huren of een taxi nemen. Een taxi is relatief goedkoop in ArgentiniŽ.

Bevolking & Cultuur

De meeste Argentijnen zijn van Europese afkomst, vandaar dat het land erg Westers aandoet. Daarnaast is ongeveer twee procent van de bevolking van Indiaanse afkomst en deze mensen leven veelal in de kleine dorpen in het noordwesten van ArgentiniŽ. Deze stammen houden nog traditionele markten en optochten. Argentijnen zijn zeer gastvrij en een hecht volk. Ze hechten veel waarde aan tradities zoals gezamenlijk eten. Het land is relatief dunbevolkt.

Korte geschiedenis

ArgentiniŽ werd in 1816 onafhankelijk verklaard en maakte zich daarmee los van het Spaanse gezag. Het land heeft vele politieke conflicten gekend met als gevolg zeer grote schommelingen in de economie. Na 1983 begon de democratie op te komen en werden er verscheidene vrije verkiezingen gehouden. Door de politieke en economische schommelingen kent het land hele rijke inwoners, maar vooral ook heel veel arme inwoners. ArgentiniŽ is uiteraard het thuisland van prinses Maxima, wat het land ferm op de kaart heeft gezet voor Nederlanders.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in ArgentiniŽ
Avenida de Mayo 701, Piso 19
1084, Buenos Aires

Tel. 00-54 1 3343474
Fax. 00-54 1 3342717
Website: www.embajadaholanda.int.ar
Ambassade van de Republiek ArgentiniŽ
Javastraat 20
2585 AN Den Haag

Tel. 070-3118411
Fax. 070-3118410
Website: www.embassyargentina.nl


Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.