Reizen Bonaire
 
Suggesties

Reisinformatie Bonaire

Bonaire is een iddilisch eiland in de Caribische Zee in de buurt van CuraÁao. Bonaire staat vooral bekend om de uitstekende mogelijkheden voor het beoefenen van allerlei watersporten. Het eiland wordt ook wel ĎBonaire Divers Paradiseí genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets.

Schitterende koraalriffen, exotische vissen en de diepblauwe heldere zee maken van Bonaire het perfecte decor voor een spectaculaire vakantie. Zeilen, surfen, snorkelen en duiken staan uiteraard op het programma maar als u liever wil ontspannen met een lekker drankje in de zon dan biedt Bonaire ook prachtige zonnestranden en schitterende natuurgebieden. Op Bonaire vindt u rust, ontspanning en vermaak. Kortom de perfecte ingrediŽnten voor een heerlijke vakantie.

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Kralendijk
 • Taal: Nederlands, Papiamento, Engels
 • Aantal inwoners: ca. 12.000
 • Tijdsverschil: Zomer: -6 / winter: -5
 • Voltage: 110 volt
 • Telefooncode: + 559

Gezondheid en inentingen

 • Inentingen zijn niet noodzakelijk voor een reis naar Aruba
 • Kraanwater is drinkbaar.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat geldig is tot na verblijf.
 • Een visum is niet vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Antilliaanse gulden
 • Veelal wordt er betaald met dollars.
 • Prijsniveau is hoger als Nederland
 • Fooien: Het is gebruikelijk om een fooi te geven van 10 in restaurants.
 • Openingstijden winkels: Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 14.00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur.

Bezienswaardigheden

Voor diegenen die wat willen beleven in Bonaire, is het onder het wateroppervlak te doen. De Caribische Zee is rondom Bonaire glashelder en wordt gesierd door spectaculaire koraalriffen en talloze prachtige vissoorten die zorgen voor adembenemende kleurenpaletten.

Klimaat & beste reistijd

Een van de grootste voordelen van Bonaire is dat het er het hele jaar door heerlijk weer is. Bonaire is dus uitermate geschikt voor een last minute naar de zon. In Bonaire heerst een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er het hele jaar door warm is, meestal rond de 30įC. Een verkoelend briesje maakt het erg aangenaam. Ook het zeewater is gedurende het hele jaar op een heerlijke temperatuur waardoor je altijd kunt zwemmen. Er komt het hele jaar door regen voor op Bonaire maar buien duren meestal kort.

Op het eiland zelf is ook genoeg te doen. Zo kun je een bezoek brengen aan een ezelopvang, zoutpannen, grotten, prachtige meren en het nationaal park genaamd Washington-Slagbaai. Bij het Gotomeer vind je immense aantallen flamingoís die zich gemakkelijk laten bezichtigen. Kralendijk, de hoofdstad van het eiland is een gezellig karakteristiek stadje waar je heerlijk kan wandelen, fijn kan winkelen en gezellig wat kan drinken op een van de vele terrasjes.

Eten & drinken

Bonaire is een knus en sfeervol eiland en dat uit zich ook tijdens het eten. Het eiland beschikt over tolloze gezellig restaurantjes. Je vindt er vooral veel barretjes en restaurantjes met zowel een locale als internationale keuken.

De eetgelegenheden variŽren van chique restaurants tot gezellig intieme eettentjes. Restaurants trakteren hun gasten vaak op livemuziek tijdens het eten. Uiteraard biedt het eiland veel heerlijke visgerechten, met vis die rechtstreeks uit de Caribische Zee is gevist en vers bereid wordt.

Reizen en overnachten

Voor een verblijf tot drie maanden op Bonaire heb je alleen een geldig paspoort nodig en dus geen visum. De vliegreis duurt ongeveer 10 uur. Het is op Bonaire 5 of 6 uur vroeger dan in Nederland.

Op Bonaire kun je je per taxi naar elke willekeurige bestemming laten vervoeren of zelf een auto huren. Je kunt ook een scooter of fiets huren en op die manier de omgeving verkennen. Bonaire heeft hotels en resorts in allerlei prijsklassen. Je kan tevens kiezen voor een appartement, bungalow of vakantiehuisje.

Bevolking & Cultuur

Op Bonaire zijn de mensen spontaan en open en heeft iedereen tijd voor een praatje. Men doet het rustig aan en sociale contacten zijn op het eiland erg belangrijk. Het grootste deel van de bevolking is van Nederlands-Antilliaanse afkomst.

De Nederlandse invloed is op het eiland dan ook duidelijk aanwezig. De officiŽle taal op Bonaire is Nederlands, maar de meeste mensen spreken Papiamento. Deze taal is een mengeling van Spaans, Portugees, Nederlands, Engels en Frans.

Korte geschiedenis

Bonaire is net als Aruba en CuraÁao ongeveer 100 miljoen jaar geleden in zee ontstaan. De eerste bewoners van het eiland waren indianen. Het eiland werd als eerste bezet door de Spanjaarden, die de oorspronkelijke bevolking tot slavernij dwongen. In 1634 werd het eiland door Nederland veroverd. Bonaire werd in de jaren daarop vooral gebruikt als militair steunpunt en voor de winning van verschillende grondstoffen zoals zout. In 1963 werd de slavernij op het eiland afgeschaft. Bonaire behoort momenteel nog steeds tot het Koninkrijk der Nederlanden.