Reizen BraziliŽ
 
Suggesties

Reisinformatie BraziliŽ

BraziliŽ beschikt over alles dat je nodig hebt voor een vakantie om nooit te vergeten. Bruisende steden, prachtige natuur, oogverblindende palmstranden en een kleurrijke en vrolijke bevolking. En dat is nog maar het begin!

BraziliŽ ligt in Zuid-Amerika en beslaat een enorme oppervlakte. Het bezit tevens het grootste regenwoud ter wereld. De schitterende kust van BraziliŽ ligt aan de Atlantische oceaan en is de perfect locatie voor de ultieme strandvakantie. Daarnaast vind je in BraziliŽ immense watervallen, een uniek Amazonegebied, avontuurlijke moerassen en imposante berglandschappen.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Brasilia
 • Taal: Portugees
 • Aantal inwoners: ca. 182.000.000
 • Tijdsverschil: Zomer: -5 / winter: -4
 • Voltage: 110 volt
 • Telefooncode: + 55

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor Gele koorts, DTP, Hepatitis A en Buiktyfus worden aanbevolen
 • Ook raden wij u aan om malariatabletten mee te nemen.
 • Kraanwater is niet drinkbaar. Drink bronwater uit flessen.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat geldig is tot na verblijf.
 • Een visum is niet vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Braziliaanse Real
 • Prijsniveau is lager dan Nederland
 • Fooien: Vaak is de fooi inbegrepen bij restaurants. Dit zou in dat geval op de nota aangegeven moeten staan. Anders is 10% gebruikelijk. Voor een taxi is het niet verplicht, maar een goede gewoonte.
 • Openingstijden winkels: Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00. Op zaterdag tot 13:00 uur.

Bezienswaardigheden

De Braziliaanse natuur is werkelijk betoverend en je vindt er vele plantensoorten, vogels, insecten en zeldzame zoogdieren. Het schitterende Amazonegebied is een uniek tropisch regenwoud dat je nergens anders ter wereld vindt. Ook de IguaÁu watervallen mag je absoluut niet missen. BraziliŽ biedt de mogelijkheid de savannen op eigen houtje te verkennen. De Pantanal is een natuurpark waar zowel savannen als zogenaamde ďwetlandsĒ kunnen worden bezocht. Het park biedt een zeer gevarieerd aanbod van dieren waaronder kaaimannen, anacondaís, gordeldieren en zelfs poemaís.

Uiteraard is de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro het bezoeken zeker waard. Maak kennis met de multiculturele samenleving van Rio en de vrolijke, uitbundige sfeer. De stad is een waar winkelparadijs en er zijn overal uitgaansgelegenheden en restaurant. Door middel van een kabelbaan kun je naar de top van een hoge rots worden getakeld voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Klimaat & beste reistijd

Vanwege de enorme oppervlakte kent BraziliŽ meerdere klimaten. Van een tropisch klimaat in het noorden tot een gematigd klimaat in het zuiden. BraziliŽ ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen daar tegenovergesteld zijn aan die van Nederland. Het verschil tussen de seizoenen onderling is minder groot dan in Nederland.

De beste reistijd is afhankelijk van de exacte bestemming in BraziliŽ. Een vakantie naar de kust is gedurende het hele jaar mogelijk. De Brazilianen hebben van december tot februari vakantie en dit is tevens de Carnavalsperiode. Het is dan erg druk in BraziliŽ en alles is dan ook duurder.

Eten & drinken

BraziliŽ beschikt over een zeer multiculturele samenleving en dit uit zich dan ook in de Braziliaanse keuken. Het land kent vele locale gerechten en specialiteiten. Als je het leuk vindt om eens wat nieuws te proberen dan zit je in BraziliŽ dus goed. Daarnaast vind je in de steden een geweldig aanbod van internationale keukens. Het is gebruikelijk om licht te ontbijten in BraziliŽ, en tijdens de lunch juist uitgebreid te eten. Je betaalt voor een uitstekende en complete avondmaaltijd in BraziliŽ doorgaans ruim de helft minder dan in Nederland.

Reizen en overnachten

De vliegreis van Nederland naar BraziliŽ duurt negen a dertien uur. Er zijn in BraziliŽ talloze luchthavens wat het binnenlandse reizen eenvoudig maakt. In BraziliŽ kun je een auto huren en het land beschikt over een uitgebreid bussennetwerk van goede kwaliteit. Er rijden in bepaalde delen van BraziliŽ ook treinen maar de snelste manier om in BraziliŽ te reizen is uiteraard per vliegtuig.

Je kunt in BraziliŽ op veel verschillende manieren overnachten en er is aanbod in allerlei verschillende prijsklassen. Er zijn luxe hotels, knusse pensions, villaís, boerderijen, Amazoneboten met slaapplaatsen en gastenhuizen midden in de jungle.

Bevolking & Cultuur

De Braziliaanse bevolking kent veel verschillende culturen en sociale klassen. Er is een zeer groot verschil tussen arm en rijk. De oorspronkelijke bewoners van BraziliŽ waren indianen. Je vindt in BraziliŽ buiten de invloeden van de immigrantenculturen nog steeds sterke invloeden van de indianencultuur. Brazilianen zijn erg vrolijk en uitbundig en houden van feesten, zingen en dansen. Ze zijn zeer muzikaal en dat zie en hoor je overal. Het katholieke geloof is het meest vertegenwoordigd in BraziliŽ.

Korte geschiedenis

BraziliŽ werd uitsluitend bewoond door Indianen totdat het land aan het einde van de middeleeuwen werd ontdekt door de ontdekkingsreiziger Pedro Alvares Cabral. Het land werd vervolgens gekoloniseerd door Portugal. In die tijd zijn er miljoenen Afrikaanse slaven naar BraziliŽ vervoerd wat het begin was voor de huidige multiculturele samenleving. BraziliŽ werd in 1822 onafhankelijk verklaard. In deze eeuw kwamen veel Europeanen en Amerikanen naar het land. Nadat er in BraziliŽ een keizer en verscheidene dictatoren heersten, werd in 1980 de grondslag voor de democratie gelegd.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in BraziliŽ
SES - Qd. 801, Lote 05
CEP 70405-900 BrasŪlia

Tel. +55 (0)61-3961.3200
Fax. +55 (0)61-3961.3234
Website: www.mfa.nl/bra

Ambassade van de Federale Republiek BraziliŽ
Mauritskade 19
2514 HD Den Haag

Tel. 070-3023959
Fax. 070-3023950
Website: www.ambassadevanbrazilie.nl

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.