Reizen Bulgarije
 
Suggesties

Reisinformatie Bulgarije

Bulgarije biedt vakantiegangers het hele jaar door uitstekende vakantiemogelijkheden. Het Balkangeberte, de zonnige stranden en de wintersportmogelijkheden maken van dit land een perfecte vakantiebestemming!

Bulgarije ligt aan de Zwarte Zee en is dan ook een ideale bestemming voor een geslaagde zonvakantie. De temperaturen zijn er zeer aangenaam en ook het zeewater is lekker warm tijdens de zomermaanden. Daarnaast vind je er ook veel mooie natuur, kan je er leuke citytrips maken en zelfs skiŽn! En ook leuk om weten, is dat Bulgarije nog niet zo duur is als andere vakantiebestemmingen. Ideaal dus voor een geweldige vakantie!

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Sofia
 • Taal: Bulgaars
 • Aantal inwoners: ca. 7.400.000
 • Tijdsverschil:+1u
 • Voltage: 220/230 volt
 • Telefooncode: +359

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het kraanwater in Bulgarije in niet drinkbaar.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort en Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Bulgaarse LEV.
 • Het prijsniveau: lager dan Nederland. .
 • Winkels zijn geopend maandag t/m zaterdag 9.00 t/m 18.30 uur.

Bezienswaardigheden

Bulgarije herbergt het mooie Balkangebergte dat bijna 600 kilometer lang is en 32 passen telt. Je er kan er prachtige wandelingen maken. Daarnaast is ook de Zwarte-Zeekust erg mooi en kan je er op de langgerekte stranden van de zon genieten. Een bezoek aan de hoofdstad Sofia zal je ook niet teleurstellen. Je vindt er bijvoorbeeld de Boyana Kerk, de Banya Bashi Moskee, het Alexander Batenberg Plein en een vlooienmarkt. Geniet van de mengeling van modern en historisch die deze stad jou te bieden heeft!

Klimaat & beste reistijd

Bulgarije heeft een typisch Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters. De Bulgaarse streek dichtbij Griekenland heeft een zachter klimaat. In juli en augustus lopen de temperaturen aan de kust op tot zo'n 30įC, maar de zeewind zorgt voor verkoeling. 's Winters kan er in het Rila-gebergte aan wintersport gedaan worden en schommelen de temperaturen rond de -2įC ŗ 3įC. De zomer is het meest geschikt voor zonvakanties en rondreizen. De winterperiode is dan weer ideaal voor wintersporters.

Eten & drinken

De Bulgaarse keuken is sterk seizoensgebonden wat het groentenaanbod betreft. Qua vlees eet men vooral lams-, varkens- en zwijnenvlees. Enkele typisch Bulgaarse gerechten zijn: 'Pitka' (warm brood gebakken met zout), 'Kypolu' (een purree gemaakt van paprika, tomaat, aubergines en knoflook) en 'Sarmi' (gevulde wijnbladeren). Daarnaast kan je ook overal yoghurt verkrijgen. Bij al dit lekkers moet je zeker een Bulgaarse wijn drinken. Deze wijn staat bekend als een van hoge kwaliteit!

Vervoer

De vliegreis naar Bulgarije duurt meestal zo'n 4u en men maakt meestal een tussenstop. Het openbaar vervoer in Bulgarije is van een zeer goede kwaliteit en ook qua stiptheid valt er niets op aan te merken. De bus stopt in bijna elk dorpje van Bulgarije en is dan ook een uiterst geschikt vervoermiddel. Daarnaast is ook het treinnetwerk goed uitgebouwd en is het binnen de steden makkelijk reizen met de metro of tram. Ook een auto huren behoort tot de opties.