Reizen Canada
 
Suggesties

Reisinformatie Canada

Canada is een ontzettend groot land dat vooral bekend staat om de zeer diverse natuur. Het land is dan ook bij uitstek geschikt voor een zeer uitgebreide rondreis. Tijdens een rondreis door Canada kun je rekenen op prachtige berglandschappen, sprookjesachtig regenwouden, betoverende wateren, sfeervolle steden en alles waar je op hoopt voor een onvergetelijke vakantie!

Voor een avontuurlijke vakantie is Canada de perfecte bestemming. Word ís ochtends wakker omringd door ongerepte natuur en trek er vervolgens op uit om een aantal van de mooiste plekken ter wereld te verkennen. Canada heeft vele parken en reservaten met de meest diverse flora en fauna. Sprookjesachtige plekken als besneeuwde bergtoppen, overweldigende rivieren en verlaten stranden, je vindt het allemaal in Canada.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Ottawa
 • Taal: Engels & Frans
 • Aantal inwoners: ca. 33.200.000
 • Tijdsverschil: -5 tot -9
 • Voltage: 110 volt
 • Telefooncode: +1

Gezondheid en inentingen

 • Inenting voor reizen naar AustraliŽ is niet noodzakelijk
 • Kraanwater drinken wordt afgeraden. Drink bronwater uit flessen.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist.
 • Een visum is niet vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Canadese Dollar
 • Prijsniveau is gelijk aan dat van Nederland
 • Fooien: Over het algemeen wordt bediening niet meegerekend. Het is gebruikelijk om in restaurants een fooi te geven van 10-15%. Ook in de Taxi verwacht men een fooi.
 • Openingstijden winkels: Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur . Koopavonden zijn op donderdag of vrijdag. Steeds vaker zijn winkels ook geopend op zondag.

Bezienswaardigheden

De meeste mensen bezoeken Canada om kennis te maken met de prachtige natuur. Zo zijn er in Canada ontzettend veel rivieren, meren, bergen, verstrekkende vlaktes en kilometers lange stranden. Heel Canada is eigenlijk een grote bezienswaardigheid. Er is zo ontzettend veel te zien dat het onmogelijk is om alles te beschrijven. Je kunt in Canada zonder moeite een half jaar rondtrekken zonder je een moment te hoeven vervelen. Een aantal dingen die je sowieso niet mag missen zijn de Rocky Mountains, Vancouver, Victoria Island en de adembenemende Niagara Falls watervallen.

Klimaat & beste reistijd

Canada is even groot als heel Europa en daarmee het op ťťn na grootste land ter wereld. Dit houdt in dat het klimaat zeer gevarieerd is. In het oosten zijn de winters extreem koud en de zomers extreem heet. In het westen vind je een gematigd klimaat dat te vergelijken is met dat in Nederland. Het noorden van Canada dat aan Alaska grenst is het koudste. Over het algemeen is het in het in het binnenland Ďs zomers behoorlijk warm en aan de kust een stuk frisser. De beste reistijd hangt af van je vakantiedoel en de bestemming. Zo kun je Canada bijvoorbeeld ook bezoeken voor een onvergetelijke wintervakantie.

Bezienswaardigheden

De meeste mensen bezoeken Canada om kennis te maken met de prachtige natuur. Zo zijn er in Canada ontzettend veel rivieren, meren, bergen, verstrekkende vlaktes en kilometers lange stranden. Heel Canada is eigenlijk een grote bezienswaardigheid. Er is zo ontzettend veel te zien dat het onmogelijk is om alles te beschrijven. Je kunt in Canada zonder moeite een half jaar rondtrekken zonder je een moment te hoeven vervelen. Een aantal dingen die je sowieso niet mag missen zijn de Rocky Mountains, Vancouver, Victoria Island en de adembenemende Niagara Falls watervallen.

Eten & drinken

De Canadese keuken lijkt behoorlijk veel op de Europese keuken. Er is een groot aanbod en de kwaliteit van het eten is goed. De prijs van een avondmaaltijd is ongeveer vergelijkbaar met de prijzen die je hiervoor in Nederland betaald. Canada heeft luxe en exclusieve restaurants maar ook gezellig eettentjes en fastfood ketens. Iedere Canadese streek kent zijn eigen gerechten. In het Engelse gedeelte van Canada vind je nog veel invloeden van de Britse keuken.

Reizen en overnachten

Een vliegreis naar Canada duurt gemiddeld 9 ŗ 10 uur. Canada zelf heeft ook veel binnenlandse vluchten welke erg handig zijn om het hele land te kunnen bezichtigen. De kwaliteit van de wegen in Canada is goed, dus een camper of huurauto is ook een zeer geschikt middel om Canada te verkennen. Er rijden ook veel bussen en en treinen in Canada. Het kosten van het reizen per trein en per vliegtuig zijn in Canada te vergelijken, maar tijdens een treinreis ziet u natuurlijk veel meer van het landschap. U kunt in Canada overnachten in hotels, motels en appartementen, maar ook op een ranche of in logde in een van de nationale parken.

Bevolking & Cultuur

De oorspronkelijke bewoners van Canada zijn Inuit en Indianen. Er zijn echter door de jaren heen vele Franse en Engelse immigranten naar Canada gekomen, wat een duidelijke stempel op het land heeft gedrukt. Canada kent een Engelstalig en een Franstalig gedeelte. Ook zijn er nog kleine bevolkingsgroepen die enkel een van de ruim vijftig indianentalen die het land kent spreken. De bevolking van Canada is over het algemeen hartverwarmend en vriendelijk en ontvangt toeristen met open armen.

Korte geschiedenis

Aan het einde van de vijftiende eeuw werd Canada ontdekt door de Italiaanse ontdekkingsreiziger John Cabot. Toch wordt de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Cartier veelal aangeduid als de ontdekker van het land. Dit gebeurde in 1534. Er kwamen steeds meer Fransozen naar Canada, die zich in eerste instantie vooral bezig hielden met visserij aan de kust. De Engelsen kwamen naar Canada aan het begin van de achttiende eeuw en een lange strijd tussen de Fransen en Engelsen om Canada volgde. Canada werd in 1931 grotendeels onafhankelijk verklaard.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in Canada
350 Albert Street
Suite 2020
Ottawa, ON K1R 1A4

Tel. 1-877-388-2443
Fax. +1 613 237 6471
Website: www.netherlandsembassy.ca

Canadese Ambassade in Nederland
Sophialaan 7
2514 JP Den Haag

Tel. +31-(0)70-311-1600
Fax. +31-(0)70-311-1620
Website: www.dfait-maeci.gc.ca/

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.