Canarische Eilanden
 
Suggesties

Reisinformatie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een Spaanse eilandengroep die voor de kust van Afrika ligt en uit zeven prachtige eilanden bestaat! De temperaturen zijn er het hele jaar door aangenaam waardoor het lijkt alsof het er altijd lente is. Dit is een waar vakantieparadijs!

Alle Canarische Eilanden beschikken samen over duizenden kilometers prachtige stranden en herbergen een natuurpracht die je van je sokken blaast! Je vindt er o.a. vulkanen, subtropische diersoorten, bossen en palmbomen. Bovendien zijn er ook veel bezienswaardigheden en mooie stadjes te vinden. Na amper een vijftal uurtjes vliegen, waan je je in een compleet andere wereld. Tijd voor zon, zee, natuur en rust!

Praktische informatie

 • Taal: Spaans
 • Aantal inwoners: ca. 2.000.000
 • Tijdsverschil: -1u
 • Voltage: 220 volt
 • Telefooncode: : +34

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het kraanwater is niet drinkbaar.
 • Pas extra op met de zon.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Euro.
 • Het prijsniveau: ongeveer gelijk met Nederland.
 • Het geven van een fooi in drink- en eetgelegenheden is gebruikelijk (5 ŗ 10%).
 • Openingstijden winkels: 09.00-13.00 uur en 17.00-20.00 uur

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat op de Canarische Eilanden is simpelweg fantastisch. In de wintermaanden schommelen de temperaturen rond de 19įC en in de zomer heerst een meestal een aangename 25įC. Hierdoor kan je het hele jaar door naar de Canarische Eilanden reizen en toch nog van de zon genieten. Op sommige eilanden waait wel altijd een briesje wat ideaal is voor watersporters.

De verschillende eilanden:

Tenerife
Tenerife wordt vaak 'het Eiland van de eeuwige lente' genoemd door zijn aangename lentetemperaturen. Het eiland is onder meer beroemd om zijn Nationaal Park De Teide. In dit park ligt een vulkaan, De Teide, die meteen ook de hoogste berg van Spanje is.

Fuerteventura
Fuerteventura is een waar genoegen voor het oog en straalt een sfeer van rust uit. Windsurfers en duikers zullen hier de vakantie van hun leven beleven! De gouden zandstranden vragen er gewoon om om heerlijk te zonnen in een paradijselijk decor.

Gran Canaria
Gran Canaria kenmerkt zich door zijn groene karakter en is dan ook een ware trekpleister voor natuurliefhebbers. Het is een vulkanisch eiland en herbergt zelfzame fauna en flora. Wandelaars zullen hier zeker en vast hun hartje kunnen ophalen!

La Gomera
La Gomera is het enige van de Canarische Eilanden dat je niet per vliegtuig kan bereiken. Je raakt er enkel per boot vanuit Tenerife, La Palma of El Hierro en het eilandje is dan ook ideaal gelegen voor een rustige en ontspannen zonvakantie.

La Palma
La Palma beschikt over een weelderige begroeiing en is uitgeroepen tot 'biosfeerreservaat'. Op dit gastvrije eiland vind je enorm veel bananen- en tabaksplantages alsook eindeloos veel amandelbomen. Je kan er mooie wandelingen maken doorheen de prachtige natuur. Er zijn niet veel stranden aanwezig op dit eiland.

Lanzarote
Lanzarote bestaat voor het grootste deel uit vulkanische ondergrond en is dus zeer droog. Het sportaanbod is hier enorm uitgebreid, zowel op het land als in de zee.

El Hierro
Liefhebbers van ongerepte natuur en rust onder een blauwe hemel moeten zeker naar El Hierro gaan. Je kan er perfect wandelen en fietsen maar ook deltavliegen hoort tot de mogelijkheden.

Vervoer

In slechts een kleine vijf uur ben je met het vliegtuig op de Canarische Eilanden. Eens daar kan je de verschillende eilanden per boot bezoeken. Op de eilanden zelf zijn er genoeg taxi's en bussen, maar wil je bijvoorbeeld Lanzarote of Tenerife op eigen houtje verkennen, behoort een huurauto ook tot de mogelijkheden.

Ambassade

Ambassade van Nederland in Spanje
Avenida del Comandante Franco 32
28016 Madrid

tel: 00-34-91-3537500
fax: 00-34-91-3537565

E-mail: nlgovmad@telefonica.net
Website: spanje.nlambassade.org