Reizen Chili
 
Suggesties

Reisinformatie Chili

Chili ligt in Zuid-Amerika en is een land waar je tenminste een keer in je leven moet zijn geweest. Het land heeft schitterende nationale parken, regenwouden, woestijnen, ijskappen, indrukwekkende vulkanen en niet te vergeten, een prachtige en bruisende hoofdstad.

Chili is een zeer divers land dat veel verschillende mogelijkheden biedt voor verschillende soorten vakanties. Of je nou een natuurliefhebber bent, lekker tot rust wil komen, of cultuur wil proeven, in Chili zit je goed. De mystieke, exotische Pacifische Eilanden Juan FernŠndez en het Paaseiland horen bij Chili en trekken veel toeristen. Daarbuiten zijn er in Chili planten en dieren te vinden die je nergens anders ter wereld tegenkomt en je vindt er ook unieke geisers, flamingoís, wijngaarden en verstrekkende woestijn.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Santiago
 • Taal: Spaans
 • Aantal inwoners: ca. 16.400.000
 • Tijdsverschil: April t/m September: -6 uur / Oktober t/m Maart -4 uur
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +56

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor DTP en Hepatitis A worden aanbevolen
 • Kraanwater drinken wordt afgeraden. Het is beter om bronwater uit flessen te drinken.
 • Indien u afreist naar hogere gebieden houdt rekening met hoogteziekte door voldoende te drinken en voldoende tijd te nemen om te acclimatiseren.
 • Chili is over het algemeen een schoon en hygiŽnisch Zuid-Amerikaans land.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Een visum is niet vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Chileense peso (CLP)
 • Prijsniveau is lager dan dat van Nederland.
 • Fooien: Het is gebruikelijk om fooien te geven in Chili en wordt erg op prijs gesteld. In restaurants is dit ca. 10% van de rekening. Ook in de Taxi verwacht men een fooi.
 • Openingstijden winkels: Doorgaans van 09.00 - 13.00 uur en van 15.00 Ė 21.00 uur.

Bezienswaardigheden

Veel toeristen komen naar Chili om het wereldberoemde Paaseiland te bezoeken en dan met name het nationale park Rapa Nui. Dit is een sensationeel vulkanisch eiland dat bekend staat om de reusachtige grote stenen beelden. Een ander eiland dat zeker het bezoeken waard is, is het koude Vuurland. Op dit eiland vindt je vooral krijtwitte sneeuw, indrukwekkende gletsjers en reusachtige ijsvlaktes.

Aan de kust van Chili zijn zeer veel bijzondere dieren te vinden zoals pinguÔns, walvissen, dolfijnen, zeeolifanten en zeeotters. Er zijn in heel Chili vele nationale parken te vinden met uiteenlopende flora en fauna. Natuurlijk is Santiago, de hoofdstad van Chili ook een ware must-see. Deze moderne stad doet Europees aan en is de perfecte plaats om cultuur op te snuiven en gezellig te winkelen.

Klimaat & beste reistijd

Chili kent meerdere klimaten. In het uiterste noorden van ligt de Atacama woestijn waar het erg heet is terwijl het Vuurland in het uiterste zuiden erg koud is en bedekt met sneeuw. Je vindt er kilometerslange ijsvlaktes en gletsjers. In het midden van Chili heerst een gematigd klimaat dat vergelijkbaar is met het klimaat dat we in Nederland kennen. Chili ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn daarom tegenovergesteld aan die van Nederland. De beste reistijd naar Chili is afhankelijk van de exacte bestemming, maar over het algemeen is van oktober tot april een goede reistijd.

Eten & drinken

De Chileense keuken is vooral beÔnvloed door de Franse, Spaanse en indiaanse keuken. Veel ingrediŽnten komen in Chili rechtstreeks van het land. Het aanbod is daardoor zeer gevarieerd, vers, en goed betaalbaar. De maaltijd wordt in Chili voorzien van voortreffelijke plaatselijke wijnen afkomstig van de bekende Chileense wijngaarden. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. De belangrijkste maaltijd in Chili is de lunch.

Reizen en overnachten

Een vliegreis naar Chili duurt gemiddeld zoín 14 uur en er wordt vaak een tussenstop gemaakt. Chili beschikt over een uitgebreid en betrouwbaar wegennet waardoor reizen in het land eenvoudig is. Je kunt een auto huren of de bus nemen. De bussen rijden goed en zijn niet duur. Het is ook mogelijk om in Chili een binnenlandse vlucht te nemen om grote afstanden in het land snel te overbruggen. Je kunt tevens per trein, boot of taxi reizen. In de nationale parken van Chili bestaat vaak de mogelijkheid om in een tent te overnachten. Je kunt ook kiezen voor een berghut, hotel of zelfs een luxe wijnbodega of schapenboerderij.

Bevolking & Cultuur

De officiŽle voertaal in Chili is Spaans. De taal wordt echter wat anders uitgesproken en er zijn Chileense woorden aan toegevoegd. Daarbuiten worden er inheemse talen gesproken door de lokale bevolking. De Chileense steden doen Europees aan en de Spaanse invloed is er duidelijk merkbaar. Er wonen in Chili voornamelijk mensen met een Indiaanse of Europeaanse achtergrond. Daarbuiten wonen er veel kleine inheemse volken. De bevolking van Chili is over het algemeen modern, relatief hoog opgeleid en hecht veel waarde aan cultuur en tradities.

Korte geschiedenis

Oorspronkelijk woonden in Chili alleen enkele inheemse volkeren en was het land dunbevolkt. In 1535 kwam de eerste Spaanse ontdekkingsreiziger genaamd Diego de Almagro naar Chili. Er volgden pas meer Spanjaarden nadat Pedro de Valdivia het land enkele jaren later bezocht. In 1810 brak de Chileense Onafhankelijkheidsoorlog uit. De inwoners van Chili wisten in 1817 de onafhankelijkheid af te roepen. Chili is inmiddels een volwaardige democratie en de economie in het land is zeer welbloeiend, zeker in vergelijking tot andere Zuid-Amerikaanse landen.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in Chili
Av. Apoquindo 3.500
piso 13, Las Condes
Santiago

Tel. (56-2) 756.92.00
Fax. (56-2) 756.92.26
Website: www.holanda-paisesbajos.cl

De Ambassade van Chili in Nederland
Mauritskade 51
2514 HG Den Haag

Tel. (070) 3123640
Fax. (070) 3452109
Website: www.echile.nl

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.