Reizen Filipijnen
 
Suggesties

Reisinformatie Filipijnen

De Filippijnen is een wonderschone eilandengroep in Aziё waartoe meer dan 700 losse eilanden behoren. De meeste toeristen bezoeken de Filipijnen om lekker op een van de schitterende stranden te luieren of om de uitgestrekte en mysterieuze onderwaterwereld te ontdekken.

Dit is echter zeker niet het enige amusement dat de Filippijnen te bieden hebben. Het land beschikt over een prachtige, afwisselende natuur en de sfeervolle cultuur van het land drukt overal zijn stempel op. Je vindt her en der eeuwenoude gebouwen en kerken en prachtige musea. Een fijne bijkomstigheid van de Filippijnen is dat er relatief nog weinig toerisme is waardoor het er niet extreem druk is. Buiten het strand zijn ook de steden op de Filippijnen het bezoeken waard. Winkelen is volop mogelijk. Een bezoek aan een van de indrukwekkende tuinen is ook een aanrader. Je komt ook zeker niet uit onder het swingende en bruisende uitgaansleven.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Manila
 • Taal: Filipijns, Engels
 • Aantal inwoners: ca. 87.600.000
 • Tijdsverschil: Zomer: +7 uur
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +63

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor Buiktyfus, DTP en Hepatitis A worden aanbevolen
 • Neem voorzorgsmaatregelen tegen malaria.
 • Kraanwater is niet drinkbaar.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat na verblijf nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Tot 21 dagen is geen visum vereist.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Filipijnse peso (PHP)
 • Prijsniveau ligt lager dan Nederland.
 • Fooien: De lonen in de Filipijnen zijn zeer laag. Hoewel een fooi niet gebruikelijk is wordt deze erg gewaardeerd. In de meeste restaurants wordt een servicetoeslag van 10% al in rekening gebracht. Uiteraard kunt u nog wat extra geven.

Bezienswaardigheden

Tijdens een reis naar de Filippijnen mag een bezoek aan het strand natuurlijk niet ontbreken. Je kan er heerlijk tot rust komen en kennis maken met misschien wel de schitterendste zee waarin je ooit hebt gezwommen. Bezichtig de indrukwekkende klifkusten of bezichtig de kleurrijke koraalriffen tijdens een duikexcursie want watersporten als snorkelen en duiken worden volop beoefend op de Filippijnen.

Manila is de hoofdstad van de Filippijnen en het is zeker een aanrader tijdens je vakantie een bezoek te brengen aan deze prachtige stad. De oude stadskern is erg mooi en ook het Rizal Park met haar Japanse en Chinese tuinen moet je gezien hebben. De natuur van de Filippijnen heeft ook erg veel te bieden. Zo kun je vulkanen bezichtigen, maar ook tropische regenwouden en moerassen. Er horen heel veel kleine, onbewoonde eilandjes bij de Filippijnen, welke je tijden het Ďeilandhoppení zelf kan ontdekken.

Klimaat & beste reistijd

Op de Filippijnen heerst een tropisch klimaat wat zorgt voor een hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Het land heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27įC. Het is er altijd heerlijk weer omdat de temperatuur gedurende het hele jaar vrijwel constant is. Het gevolg daarvan is dat ook de zee een perfecte zwemtemperatuur heeft. De hoeveelheid neerslag varieert per maand en plaats. Over het algemeen valt er in de maanden juni tot oktober het meeste regen. De maanden januari tot mei zijn zeer geschikt om op vakantie te gaan naar de Filippijnen omdat er dan weinig regen valt.

Eten & drinken

Eten is erg belangrijk binnen de Filippijnse cultuur. De belangrijkste basisingrediŽnten voor maaltijden op de Filippijnen zijn rijst en vis. Dit wordt vaak gecombineerd met groenten en verschillende soorten vlees. Het eten wordt niet zo scherp gekruid. Alle hotels bieden een internationaal menu aan en het eten is er meestal van uitstekende kwaliteit. Ook het eten dat verkrijgbaar is bij kleine tentjes op straat is vaak erg smakelijk en goed bereid. Je kan op de Filippijnen geen kraanwater drinken maar er is overal gebotteld bronwater verkrijgbaar. Vooral fruit is op de Filippijnen in overvloed verkrijgbaar en de prijzen ervan liggen een stuk lager dan in Nederland.

Reizen en overnachten

De vliegreis naar de Filippijnen duurt tussen de 17 en 19 uur. Je hebt een paspoort nodig dat na verblijf op de Filippijnen nog minsten zes maanden geldig is. Als je langer dan 21 dagen op de Filippijnen wil verblijven dan heb je een visum nodig. De Filippijnen hebben bijna 200 vliegvelden en er zijn dan ook veel binnenlandse vliegmogelijkheden. Daarbuiten rijden er bussen en varen er talloze boten tussen de verschillende eilanden.

In de steden rijden veel jeeps die je naar je bestemming kunnen brengen en er rijden ook zogenaamde tricycles, dit zijn motorfietsen met een zijspan en een overkapping. Je kan op de Filippijnen op allerlei manieren overnachten. Er zijn erg veel hotels en beachresorts in allerlei prijsklassen.

Bevolking & Cultuur

De locale bevolking van de Filippijnen is erg vriendelijk en gastvrij. Ze nemen overal uitgebreid de tijd voor en het algemene tempo ligt er een stuk lager dan wij gewend zijn. Afdingen is op de Filippijnen heel gewoon. Het katholieke geloof is het meest vertegenwoordigd er wonen ook moslims en protestanten op de Filippijnen. Een erg klein deel van de Filippijnse bevolking is erg rijk, terwijl de meeste mensen in armoede leven. De officiŽle taal is Filippijns hoewel er ook veel Engels wordt gesproken.

Korte geschiedenis

De Negritoís waren de oorspronkelijke bewoners van de Filippijnen. Ze wonen tegenwoordig alleen nog in afgelegen gebieden. De Filippijnen werden in 1565 door Spanje gekoloniseerd. Na de Filippijnse revolutie verklaarde het land zich uiteindelijk op 12 juni 1898 onafhankelijk. De bevolking is sindsdien explosief gegroeid en er wonen nu ruim 80 miljoen mensen. Het land werd vervolgens overheerst door Amerikanen, maar sinds 1946 zijn de Filippijnen weer onafhankelijk. Het bestuur is van het land is nog altijd rommelig en er heerst nog altijd politieke onrust.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in de Filipijnen
26th Floor Equitable PCI Bank Tower
8751 Paseo de Roxas
Makati City Metro Manila

Tel. +63 2 786-6666
Fax. +63 2 786-6600
Website: www.netherlandsembassy.ph

Ambassade van de Republiek der Filipijnen
Laan Copes van Cattenburch 125
2585 EZ Den Haag

Tel. 070-3604820/3648566
Fax. 070-3560030
Website: www.philembassy.nl

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.