Reizen Frankrijk
 
Frankrijk websites
 
Suggesties

Reisinformatie Frankrijk

Frankrijk is 'the place to be' voor een geweldige vakantie! Het land dankt z'n populariteit ondermeer aan zijn groot aanbod van verschillende soorten vakanties. Je kan er een citytrip naar Parijs doen, een zonvakantie beleven in een vakantiehuis aan de kust of kamperen in de PyreneeŽn. Kortom: Frankrijk heeft alles in petto voor een onvergetelijke vakantie!

Elk jaar komen duizenden toeristen uit alle uithoeken van de wereld naar Frankrijk om daar een heerlijke vakantie door te brengen. Omdat het een van de grootste landen van Europa is, kan je er qua vakantie alle kanten op: zee, bergen, groene velden, prachtige steden en pittoreske dorpjes,Ö Je kan het er allemaal beleven! Frankrijk leent zich dan ook perfect voor een last-minute. Er is altijd nog wel een camping of vakantiehuis te vinden dat nog plaats vrij heeft zodat je een onvergetelijke vakantie tegemoet kan gaan!

[locatie]

Algemen informatie

 • Hoofdstad: Parijs
 • Taal: Frans
 • Aantal inwoners: ca. 61.100.000
 • Tijdsverschil: Geen
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +33

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het kraanwater in Frankrijk is drinkbaar, maar waarschijnlijk zal de voorkeur uitgaan naar mineraalwater uit flessen

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Euro.
 • Het prijsniveau: ongeveer gelijk met Nederland.
 • Winkels meestal maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Bezienswaardigheden

Absolute toplocatie in Frankrijk is uiteraard Parijs, de stad van het licht! Vanop het hoogste punt van de Eiffeltoren heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Bezoek daarna de Arc de Triomphe en flaneer over de Champs d'Elysťe. Rek zeker twee of meer dagen uit als je Parijs bezoekt, want in deze stad is zoveel te zien dat je ogen en oren tekort zal komen! Naast Parijs kan je nog veel kanten op. Bezoek bijvoorbeeld de CŰte d'Azur met z'n sjieke badplaatsen Nice en Monaco, ga wijn proeven in de Franse wijnstreken of trek de bergen in voor een heuse trektocht door de PyreneeŽn!

Klimaat & beste reistijd

Omdat Frankrijk zo groot is, kent het verschillende klimaattypen. In het Noorden en Westen is er sprake van een gematigd zeeklimaat met zachte winters en zachte zomers. Midden-Frankrijk heeft dan weer koude winters en warme zomers. In de bergen heb je zeer koude winters en behoorlijk warme zomers. Het Zuiden beschikt over een typisch mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Omdat Frankrijk geschikt is voor zoveel verschillende vakanties, is er niet echt een beste reistijd voor dit land. Zo kan je het hele jaar terecht in de steden, maar om van de zon te genieten, kom je best in de zomer. De beste reistijd hangt dus af van welk type vakantie je op het oog hebt.

Eten & drinken

De gerechten uit Frankrijk waren oorspronkelijk zeer streekgebonden, maar tegenwoordig kan je overal terecht voor een heerlijke typische Franse maaltijd! Heel lekker en bekend is bijvoorbeeld de Normandische vissoep 'bouillabaisse'. Verder heb je nog keuze uit o.a. foie gras (ganzenlever), ch‚teaubriand en de beroemde Franse kazen zoals Brie of Roquefort. Uiteraard hoort bij al dat lekkers een goed glaasje Franse wijn of champagne!

Vervoer

Om in Frankrijk te geraken heb je veel mogelijkheden. Zo kan je met de auto heel Frankrijk doorkruisen, maar weet wel dat je pťage (tol) moet betalen. Een andere mogelijkheid is de trein nemen. Deze rijdt zeer stipt en over een uitgebreid netwerk. Bovendien zijn er ook slaaptreinen waardoor je kan vertrekken in het Noorden en weer wakker wordt in het Zuiden! Ben je niet graag lang onderweg, neem dan het vliegtuig naar jouw Franse bestemming.