Reizen India
 
Suggesties

Reisinformatie India

India heeft een totaal andere cultuur dan Nederland. Dit maakt een reis aan het fascinerende land extra bijzonder en de moeite waard. India heeft talloze mogelijkheden voor toeristen. Maak een spannende boottocht door wateren vol krokodillen, beklim de Himalyagebergten, maak een schitterende reis per trein of bezoek een van de bruisende steden.

Wat India zo bijzonder maakt is dat het land erg authentiek is en de oude cultuur bewaard is gebleven. Invloeden van het westen zijn er nauwelijks merkbaar en als je al een Mc Donalds tegenkomt dan is dat alleen in de grootste steden. Je kunt naar India voor een zonvakantie, maar het land biedt ook perfecte mogelijkheden voor een wintersportvakantie in de schitterende Himalayagebergten. Daarnaast kun je op safari door een van de prachtige nationale parken, een onvergetelijke boottocht maken, of bijvoorbeeld de indrukwekkende moerassen verkennen.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Delhi
 • Taal: Hindi, Engels
 • Aantal inwoners: ca. 1.088.000.000
 • Tijdsverschil: Zomer: +3,5 uur / Winter: + 4,5 uur
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +91

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor Buiktyfus, DTP en Hepatitis A worden aanbevolen
 • Neem voorzorgsmaatregelen tegen malaria.
 • Kraanwater is niet drinkbaar.
 • Pas erg op met eten en drinken. Reizigers worden vaak ziek op rondreis door India.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Een visum is verplicht voor reizen naar India.
 • Bij vertrek vanuit New Delhi dient iedereen op de luchthaven een toeslag van ongeveer 500 rupees (ca. Ä9,50) te betalen.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Indiase roepie (INR)
 • Prijsniveau ligt lager dan Nederland.
 • Afdingen is gebruikelijk. Ook het betalen van entree van bezienswaardigheden. Soms wordt ook voor filmen geld gevraagd. Rond de 20-30% krijgt men vaak wel van de prijs.
 • Fooien: Het geven van fooien is gebruikelijk. Het behoort tot een uiterst normale gewoonte dat alles en iedereen met een fooi beloond wordt.

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat in India varieert heel erg, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een bergklimaat in het noorden. Dit gebied kun je het beste bezoeken in de zomer. In het grootste deel van India heerst echter een moessonklimaat en het land staat in deze gebieden regelmatig onder water.

Tijdens de maanden mei en juli is het in een groot deel van India ontzettend warm en deze maanden zijn dus niet zo geschikt om af te reizen naar India. In het noordoosten van het land heerst een meer gematigd klimaat en hier valt ook meer regen. Als je naar Nepal wil reizen dan zijn de maanden oktober tot en met april erg geschikt.

Bezienswaardigheden

India biedt vele mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Het land heeft prachtige badplaatsen met gouden stranden, nationale parken met de meest fascinerende planten- en diersoorten en schitterende wintersportgebieden met uitdagende bergen. Laat je verrassen door de Indiase cultuur en zie met eigen ogen hoe het er in India aan toe gaat. De gracieuze Indiase natuur moet je gewoon bezichtigd hebben voor je weer naar huis vliegt. Van tropische regenwouden tot riviervalleien en machtige bergketens.

De stad Delhi heeft indrukwekkende moskeeŽn, paleizen en tempels. In Bombay, ook wel bekend als Mumbai, kun je je kostelijk vermaken. Hier vind je ook het wereldberoemde Bollywood, de Indiase filmindustrie.

Eten & drinken

In India wordt veel thee gedronken en het land kent een uitgebreide eigen keuken. Er wordt veel curry gebruikt in gerechten en de truc is dan ook om hier niet te veel van op te scheppen maar juist veel rijst en brood te nuttigen bij de maaltijden. Het is verstandig goed te letten op hygiŽnefactoren van eetgelegenheden. Ongekookt voedsel wordt sowieso afgeraden. Zoek niet naar chique restaurants, maar vooral naar restaurants waar het druk is. Dit zegt immers veel over de kwaliteit van het voedsel dat er geserveerd wordt.

India kent veel vegetarische gerechten, deze zijn vaak pittig en er worden vaak bonen in gebruikt. Maaltijden zijn in India niet duur. Al voor zes euro ben je vaak helemaal voorzien.

Reizen en overnachten

De vliegreis naar India duurt ongeveer 10 uur. Er zijn veel binnenlandse vluchten die erg handig zijn als je meerdere plaatsen wil bezoeken. In de Indiase steden rijden veel taxiís en driewielers. Ook kun je de bus nemen maar deze zitten vaak erg vol. Hoewel er wel treinen reizen is het niet aan te raden hiermee te reizen omdat deze erg traag en chaotisch zijn. Je kan in India in hotels, bungalows jeugdhotels en woonboten overnachten. Je kunt er ook kamperen of overnachten in een van de accommodaties bij treinstations of vliegvelden.

Bevolking & Cultuur

Er wonen bijna 1.2 miljard mensen in India en het land heeft een zeer rijke cultuur. Religie en afkomst zijn erg belangrijk in het land. De meeste mensen zijn aanhangers van het HindoeÔsme maar ook het boeddhisme, de islam, het christendom en het jodendom zijn vertegenwoordigd. Er worden veel plaatselijke talen gesproken maar de belangrijkste taal is Hindi.

Er wordt in India nog veel traditionele kledij gedragen. Als toerist moet je er rekening mee houden dat het in India niet gebruikelijk is om schaars gekleed over straat te gaan. Zeker als je een tempel bezoekt zul je je grotendeels moeten bedekken. Het is dan zelfs verstandig om iets om je hoofd te bedekken. De Indiase bevolking heeft veel respect voor dieren.

Korte geschiedenis

De Indus-beschaving uit India kwam al jaren voor Christus op gang. Cultuur en religie hebben in India altijd een zeer belangrijke rol gespeeld. De Indiase cultuur heeft door de jaren heen een grote stempel gedrukt op heel Zuidoost-AziŽ. De Portugezen waren de eerste Europeanen die India bezochten, gevolgd door de Engelsen en Fransen. De Europezen bezochten het land vooral voor specerijen zoals thee. De Portugezen hebben de stad Goa gesticht. In 1947 werd India onafhankelijk verklaard van Groot-BrittanniŽ. Momenteel staat India in het buitenland vooral bekend om de populaire Bollywood filmindustrie.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in India
6/50 F, Shanti Path
Chanakyapuri
New Delhi 110021

Tel. +91-11-24197600
Fax. +91-11-24197710
Website: www.hollandinindia.org

Ambassade van de Republiek India
Buitenrustweg 2
2517 KD Den Haag

Tel. 070-346.9771
Fax. 070-361.7072
Website: www.indianembassy.nl

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.