Reizen Kaapverdie
 
Kaapverdie websites
 
Suggesties

Reisinformatie Kaapverdie

KaapverdiŽ ligt in de Atlantische Oceaan en bestaat uit een groep bewonderenswaardige vulkansiche eilanden waarvan sommige bewoond zijn en andere onbewoond. De eilanden bieden vele mogelijkheden voor liefhebbers van zonvakanties, watersporten en natuur.

Op KaapverdiŽ is het massatoerisme nooit echt doorgebroken dus als je van privacy en rust houdt dan zit je op KaapverdiŽ helemaal goed. Het land heeft een prachtig berglandschap en mooie natuur om volop van te genieten.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Praia
 • Taal: Portugees
 • Aantal inwoners: ca. 427.000
 • Tijdsverschil: Zomer: -3 uur / Winter: -2 uur
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +238

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor DTP en Hepatitis A worden aanbevolen
 • Soms is een Cholera verklaring nodig.
 • In de maanden 9 t/m 11 komt Malaria voor. Neem voldoende maatregelen.
 • Kraanwater drinken wordt afgeraden.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist. Deze dient geldig te zijn tot na vertrek.
 • Een visum is vereist voor reizen naar KaapverdiŽ.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Kaapverdische escudo (CVE)
 • Prijsniveau ligt hoger dan Nederland.
 • Afdingen: Het is gebruikelijk om af te dingen..
 • Fooien: In de dienstverlening verwacht men een fooi. De meesten zijn daar grotendeels afhankelijk van.
Elk eiland heeft zijn eigen specifieke flora en fauna waardoor het landschap op Kaapverdie zeer gevarieerd en buitengewoon boeiend is. Maar ook tijdens de avond zit je op Kaapverdie goed, het land heeft een bruisend en gezellig nachtleven met vele leuke tentjes en kroegen.

Klimaat & beste reistijd

Er heerst op KaapverdiŽ een zeer aangenaam tropisch klimaat dat gedurende het hele jaar zeer geschikt is voor een vakantie. Het is er nooit extreem heet, maar ook zeker niet koud. Het is op KaapverdiŽ altijd zonnig en een wind uit het noordoosten zorgt voor een beetje verkoeling.

De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 22˚C en 26˚C. In de maanden augustus, september en oktober valt gemiddeld de meeste regen, dit is overigens ook de warmste periode van het jaar. Door het uitstekende klimaat is KaapverdiŽ zeer geschikt voor een last minute zonvakantie.

Bezienswaardigheden

Het eiland Sal is zeer geschikt voor luieren in de zon en allerlei vormen van watersport. Je vindt er heerlijke zandstranden en prachtig helderblauw water. Sal heeft vulkanen die het bezichtigen meer dan waard zijn en een tripje naar de hoofdstad van het eiland, Buracona, is ook erg leuk.

Het eiland Santiago heeft mysterieuze bergen, prachtige palmbossen en sprookjesachtige groene valleien. De hoofdstad Cidade Velha is een veelbezochte toeristenplaats.

Het eiland Boavista staat bekend om het mooiste strand van heel KaapverdiŽ vindt. Op het eiland Brava kun je heerlijk wandelen, en op Fogo vind je de hoogste vulkaan van het land, welke nog steeds actief is. Als je op zoek bent naar een rustig strand dan zit je op Maio zeker goed.

Eten & drinken

De keuken van KaapverdiŽ is vooral beÔnvloed door de Portugese keuken. Toch vind je er ook een groot aanbod van internationale gerechten. Er staat over het algemeen veel verse vis op het menu. Bananen en koffie worden op KaapverdiŽ zelf verbouwd en zijn dus volop te verkrijgen. CaÁhupa is een van de bekendste nationale gerechten en staat overal op het menu. Dit is een heerlijke bonenschotel met maÔs en andere groeten.

Reizen en overnachten

De vliegreis naar KaapverdiŽ duurt ongeveer 7 uur en het is in KaapverdiŽ twee of drie uur vroeger dan in Nederland. Als je in KaapverdiŽ van het ene naar het andere eiland wil reizen dan kun je dat het beste en snelste doen door middel van een binnenlandse vlucht.

Er varen tussen sommige eilanden ook boten. Op de grotere eilanden kun je een auto huren en daar rijden ook taxiís en bussen. Het is ook leuk om per fiets de eilanden te verkennen. Je hebt op KaapverdiŽ op de grote eilanden veel hotels in verschillende prijsklassen en op de kleinere eilanden vaak maar enkele eenvoudige hotels die snel volgeboekt zijn.

Bevolking & Cultuur

De bevolking van KaapverdiŽ is erg gastvrij en het is dan ook niet ongewoon dat inwoners hun huis of kamer verhuren aan toeristen. De officiŽle taal van KaapverdiŽ is Portugees, hoewel de meeste inwoners ook de volkstaal Creools spreken. In de toeristische gebieden wordt doorgaans ook Engels gesproken.

Muziek is een erg belangrijke cultuurfactor op KaapverdiŽ en hoor je dan ook overal in het land. Het christendom is het meest vertegenwoordigde geloof op de eilanden.

Korte geschiedenis

De meeste eilanden die tegenwoordig tot KaapverdiŽ behoren zijn lange tijd onbewoond geweest of zijn dit zelfs nog steeds. In de 15e eeuw werden de eilanden ontdekt door de Portugezen. Vanaf 1587 was KaapverdiŽ officieel een kolonie van Portugal. De Portugezen brachten vervolgens slaven naar het land welke vooral op plantages aan het werk werden gezet.

Het land werd getroffen door meerdere ernstige hongersnoden. In 1975 werd KaapverdiŽ onafhankelijk verklaard. De inwonersaantallen op de eilanden zijn altijd laag gebleven omdat er niet veel werk te vinden is. Sinds begin jaren í90 heeft het land een democratisch politiek systeem.

Ambassade

Nederland heeft geen ambassade op KaapverdiŽ

Ambassade van de Republiek KaapverdiŽ
Avenue Jeanne 29
B-10 50 Brussel

Tel. 00322/6436270/78
Fax. 00322/6463385

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.