Reizen Kenia
 
Suggesties

Reisinformatie Kenia

Een vakantie naar Kenia levert ongetwijfeld een indrukwekkende reis op om nooit meer te vergeten. Dit mooie land staat garant voor prachtige wildparken, spannende safaritochten, betoverende eilanden, schitterende koraalriffen en een hartverwarmende bevolking die je met open armen ontvangt.

Kenia ligt in het oosten van Afrika en heeft een zeer afwisselend landschap. Zo vind je fraaie witte stranden aan een azuurblauwe zee welke een perfect decor vormen voor een heerlijke zonvakantie.

Ook voor avonturiers valt er heel wat te beleven. Zo kun je je eigen safari samenstellen en op zoek gaan naar wilde exotische dieren in een van de wereldberoemde wildreservaten. Ook kun je de fascineerde natuur ontdekken en kennismaken met de inheemse bevolking. Een vakantie naar Kenia is tevens aantrekkelijk omdat Kenia goedkoper is dan Nederland.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Nairobi
 • Taal: Engels, Swahilli
 • Aantal inwoners: ca. 36.900.000
 • Tijdsverschil: Zomer: +1 / Winter: +2
 • Voltage: 220/240 volt
 • Telefooncode: +254

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor DTP, Hepatitis A en Buiktyfus worden aanbevolen
 • Ook raden wij u aan om malariatabletten mee te nemen.
 • Kraanwater is niet overal drinkbaar. Neem geen risico en drink water uit flessen.
 • Malaria en aids zijn veel voorkomende ziektes.
 • In stilstaande wateren leeft de bilharzia bacterie. Zwemmen is afgeraden.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist, welke nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek.
 • Een visum is vereist: Toeristenvisa zijn verkrijgbaar bij de Keniaanse ambassade (kosten ongeveer Ä 50,-).
 • Wil je langer dan je toeristenvisum je toestaat in Kenia verblijven dan moet je tenminste drie maanden vůůr binnenkomst in Kenia een aanvraag indienen aan de Keniaanse ambassade.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Keniaanse Shilling (KES)
 • Reizigers wordt geadviseerd om reischeques in US dollars mee te nemen.
 • Alleen in de grote winkels en hotels worden creditcards geaccepteerd.
 • Afdingen: Ding alleen af in de kleine winkels
 • Fooien: Het is gebruikelijk om een fooi te geven van 10% in restaurants.
 • Openingstijden winkels: Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur Middagpauze is van 12.30 - 15.00 uur Zaterdag van 08.00 - 12.30 uur.

Klimaat & beste reistijd

In Kenia heersen verschillende klimaten, van vochtig gematigd tot tropisch. Zo vind je aan de kust altijd een hoge temperatuur en luchtvochtigheid. In het binnenland is de lucht echter droger en zijn de nachten koel. De warmste periodes lopen van januari tot maart en van augustus tot oktober en zijn niet zo geschikt voor een vakantie door de extreme hitte.

Er valt in Kenia van maart tot en met mei en van oktober tot en met december regen. Onverharde wegen zijn dan slecht begaanbaar waardoor deze periode niet geschikt is om rond te reizen. Het landschap verandert tijdens het regenseizoen echter wel in een prachtig kleurrijk geheel. De periode van juni tot oktober is de beste tijd voor een vakantie naar Kenia. Het is er dan droog en relatief koel. Omdat Kenia op de evenaar ligt is het er vrijwel even lang donker als licht.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Kenia is er enorm veel te zien en te beleven. Het landschap is zeer afwisselend, van besneeuwde bergen tot tropische eilanden. Het land kent meer dan 80 wilde diersoorten en vele vogelsoorten. Deze kunt u bezichtigen in een van de vele indrukwekkende wildreservaten.

Natuurlijk kunt u ook kennismaken met de vriendelijke en buitengewoon gastvrije lokale bevolking. De schitterende stranden aan de Indische Oceaan lenen zich uitstekend voor watersport, maar ook om heerlijk tot rust te komen. Bovendien vindt u aan de kust prachtige koraalriffen die makkelijk te bereiken zijn. Kenia is dus uitermate geschikt voor een spannende safari of een rustgevende strandvakantie.

Eten & drinken

In de grote steden huizen uitstekende restaurants met zowel een uitgebreide internationale als lokale keuken. Tijdens een safari kun je gebruik maken van restaurants van lodges en hotels waar meestal een lopend buffet wordt geserveerd. Er zijn ook personeelskantines waar je goedkoop een goede lokale maaltijd kan nuttigen. Aan de kust kun je rekenen op een uitgebreid aanbod van tropisch fruit en vis. Vis en kreeft komen terplekke vers uit de Indische Oceaan en zijn goed betaalbaar.

Reizen en overnachten

Als je op vliegvakantie gaat naar Kenia begint je reis met een vlucht van ongeveer 8,5 tot 11 uur. Om naar Kenia te mogen reizen heb je een geldig paspoort, een visum en een retourticket nodig. Eenmaal aangekomen kun je zowel in een groep als individueel rondreizen. Dit kun je onder andere doen met een safaritruck. Je kan ook per trein reizen en bijna elke plaats is per vliegtuig bereikbaar.

Tijdens een safari kun je overnachten in een tent op het kampeerterrein van een van de nationale parken of kiezen voor een van de lodges. In de steden en aan de kust vind je een divers aanbod van hotels in allerlei prijsklassen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een appartement of couchette.

Bevolking & Cultuur

De officiŽle taal is Swahili. Omdat Kenia een voormalig Britse kolonie is spreekt vrijwel iedereen ook Engels. Daarbuiten heeft iedere stam zijn eigen taal of dialect. De bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk. Een bekend gezegde in Kenia is: "Hoe meer gasten iemand ontvangt, des te gunstiger de goden hem gestemd zijn.Ē

Kenia kent meer dan 70 verschillende stammen waaronder de Masai en Samburu. Buiten de traditionele Afrikaanse godsdiensten is het christendom het meest vertegenwoordigd.

Korte geschiedenis

Uit onderzoek is gebleken dat er al twee miljoen jaar geleden menselijke wezens rondliepen in Kenia. Het land heeft dus een rijke geschiedenis. In de 8e eeuw kwamen Arabieren naar Kenia, gevolgd door Portugese handelaren in de 16e eeuw. De Portugezen werden een eeuw later echter weer verdreven door de Arabieren.

Daaropvolgend heersten de Duitsers en vervolgens de Britten over Kenia. Van 1952 tot 1959 werd de noodtoestand uitgeroepen in verband met een opstand tegen het Britse gezag, ook wel bekend als de Mau Mau opstand. In 1963 werd Kenia onafhankelijk verklaard.

Ambassade

Ambassade van Kenia
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA Den Haag
Tel.: 070-3504215

Nederlandse Ambassade in Kenia
Riverside Lane, off Riverside Drive
P.O.Box 41537
00100 Nairobi
Tel. 00-254-20-4288000
Website: www.netherlands-embassy.or.ke