Reizen KroatiŽ
 
KroatiŽ websites
 
Suggesties

Reisinformatie KroatiŽ

Welkom in KroatiŽ, het land met de zonnigste kust van heel Europa! Je vindt er cultuur, maar ook prachtige natuur en zonovergoten stranden met gezellige terrasjes en lekkere restaurants.

KroatiŽ is een ware streling voor het oog. Het schiereiland IstriŽ wordt vaak 'het ItaliŽ van KroatiŽ' genoemd, en terecht! De dorpjes, mooie stranden en prachtige cultuur zullen elke vakantieganger weten te verleiden. De zon schijnt er in de zomer vrijwel altijd. Bovendien leent de kust in KroatiŽ zich perfect voor het beoefenen van watersporten. En de terrasjes met live-muziek maken je vakantie gewoon af!

[locatie]

Praktische informatie

 • Hoofdstad: Zagreb
 • Taal: Kroatisch
 • Aantal inwoners: ca. 4.500.000
 • Tijdsverschil: geen
 • Voltage: 220/240 volt
 • Telefooncode: +358

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Kuna.
 • Het prijsniveau: lager dan Nederland.

Klimaat & beste reistijd

Aan de Kroatische kust heerst een Middellandse Zeeklimaat met zachte winters en warme zomers met temperaturen boven de 30įC. Dit maakt van KroatiŽ meteen de zonnigste kust van Europa! In het binnenland heerst er een echt continentaal klimaat met zwoele, hete zomers en barkoude winters. De beste reistijd om naar KroatiŽ op vakantie te gaan, zijn de maanden mei tot en met september. Hou er wel rekening mee dat de drukste - en meteen ook duurste - maanden juli en augustus zijn. Vooral de kustgebieden zitten dan overvol met toeristen.

Bezienswaardigheden

KroatiŽ is een prachtig land en vraagt erom verkend te worden! Een echte aanrader zijn de Kvarner Golf en Plitvice Meren, ten oosten van het schiereiland IstriŽ. 16 groenblauwe meren staan met elkaar in verbinding dankzij 92 adembenemende watervallen. Pure natuurpracht dus! In dit Nationale Park kan je zeker een hele dag doorbrengen. Een andere aanraden is de hoofdstad Zagreb of de stad Dubrovnik. Je vindt er enorm veel cultuur en prachtige monumenten uit vroegere tijden.

Eten & drinken

De gerechten in KroatiŽ kennen veel Italiaanse invloeden waardoor je op je vakantie wel een keertje pasta of pizza zal eten! De andere gerechten kennen Slavische, Hongaarse en Oostenrijkse invloeden. Plaatselijke favorieten zijn o.a. goulashgerechten, schapenkaas, gehaktballetjes met ui en kruiden, Palancinka (gevulde pannenkoek) en gekruide salami. Qua drank zijn sterke dranken zeer populair in KroatiŽ. Vooral de van fruit gestookte dranken zijn zeer lekker!

Vervoer

KroatiŽ is het makkelijkst te bereiken met de auto. Reken hier een dag of twee voor uit. Je kan onderweg makkelijk overnachten om de verre reis draaglijker te maken. Vanuit Duitsland kan je ook een nachttrein nemen naar KroatiŽ. Het vliegtuig nemen kan, maar is minder gebruikelijk aangezien de meeste touroperaters enkel autoreizen aanbieden naar KroatiŽ.