Reizen Madeira
 
Suggesties

Reisinformatie Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een heerlijk klimaat en het afwisselende landschap vormt het perfecte decor voor een ontspannende vakantie waarin je compleet tot rust kunt komen.

Omdat er ontzettend veel mooie bloemen groeien op Madeira wordt het eiland ook wel Ďbloemeneilandí genoemd. De natuur heeft behalve bloemen nog veel meer te bieden want Madeira beschikt over prachtige stranden, sierlijke botansiche tuinen, mysterieuze bossen, imposante vulkanen en gezellige steden. De bewoners zijn erg gastvrij en er zijn zeer veel accomodaties voor toeristen.

Klimaat & beste reistijd

Madeira heeft een vochtig subtropisch klimaat. De zomers zijn vrij warm en erg vochtig maar de passaatwind brengt verkoeling waardoor het klimaat op het eiland toch zeer aangenaam aanvoelt. De winters zijn vrij zacht en de temperatuur schommelt dan rond de 16įC. Er valt behoorlijk wat regen op het eiland en dan vooral in de maanden oktober tot en met maart. Deze buien zijn meestal van korte duur. Ook in de winter reizen behoorlijk wat toeristen naar Meidera omdat het klimaat heerlijk is om te overwinteren.

Bezienswaardigheden

Madeira is een echt vakantie-eiland en heeft dan ook heel wat te bieden voor toeristen. De hoofdstad Funchal heeft prachtige religieuze gebouwen waaronder de bekende Sť kathedraal. De stad beschikt over tal van musea, botanische tuinen en pittoreske winkeltjes. Enkele kilometers buiten Funchal ligt de Baie de Zarco, je kunt hier heerlijke zwemmen en zonnen maar ook watersporten beoefenen en tennissen of golfen.

Je vindt op Madeira uitgestrekte suikerrietplantages die prachtig zijn om eens met eigen ogen te aanschouwen. Er is een Suikermuseum waar je alles over de plantages te weten kan komen. Ook de steden Monte en Santana zijn geliefd bij toeristen. De typische bouwstijlen van deze steden en de kerken maken een bezoek erg aantrekkelijk.

Eten & drinken

De keuken van Madeira lijkt erg veel op die van Portugal. Dit betekent een zeer gevarieerd aanbod van heerlijke gerechten. Vis wordt rechtstreeks uit de zee gehaald en direct bereid en geserveerd. Op Madeira vind je talloze restaurantjes. Als nagerecht wordt veelal heerlijk vers fruit geserveerd. Wat je ook niet mag missen is de Madeira wijn die op het eiland zelf wordt verbouwd en voortreffelijk smaakt.

Reizen en overnachten

Je kan naar Madeira vliegen maar het land is ook per boot te bereiken. De vliegreis duurt ongeveer 4 uur en het is op Madeira een uur vroeger dan in Nederland. Op het eiland zelf is een goed netwerk van bussen te vinden en er rijden ook taxiís in de grote steden. De taxiís zijn op Madeira goedkoper dan in Nederland. Er zijn zeer uiteenlopende toeristenaccommodaties te vinden op Madeira. Zowel hotels in elke prijsklasse, pensions, residenties en zelfs villaís staan tot je beschikking.

Bevolking & Cultuur

De officiŽle taal van Madeira is Portugees, toch wordt er ook vrij veel Engels gesproken. Madeira is in sterke mate beÔnvloed door Portugal en dit merk je nog steeds aan de cultuur, maar ook bijvoorbeeld aan de bouwstijl van huizen en andere gebouwen. De bevolkingsdichtheid van Madeira is over het algemeen vrij laag. Veruit het grootste deel van de bevolking woont in hetzelfde gebied, namelijk de zuidkust. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. De meeste inwoners van het land zijn rooms-katholiek.

Korte geschiedenis

Madeira werd in de eerste eeuw voor Christus al ontdekt door de FeniciŽrs. Pas in 1419 ontdekten de Portugezen het eiland en zij gaven het haar huidige naam. Het land is later in bezit van Spanje gekomen toen Spanje Portugal binnenviel en daarmee ook Madeira bezette. De Spanjaarden heersten tot 1640 over Madeira. Het land werd aan het begin van de 19e eeuw bezet door Groot-BrittanniŽ waarna er Britten naar Madeira verhuisden. Het land hoort inmiddels weer bij Portugal.