Reizen Peru
 
Suggesties

Reisinformatie Peru

Peru is een mysterieus land en dus een perfecte vakantiebestemming voor de avontuurlijke ontdekkingsreiziger. Ontdek de sporen van het oude Incarijk, maak kennis met de inheemse bevolking en bezoek de verborgen stad ĎMacchu Picchuí.

Peru heeft een zeer rijke en boeiende geschiedenis waar nog veel overblijfselen van in het land te vinden zijn. De cultuur van de Incaís heeft ook een duidelijk stempel op het land gedrukt, en de prachtige natuur mag ook zeker niet worden overgeslagen. Het land bestaat voor meer dan de helft uit tropisch regenwoud. Een voordeel van Peru is dat het land niet heel erg toeristisch is, wat het echter belangrijk maakt om niet zomaar naar het land af te reizen maar je reis vooraf goed te plannen.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Lima
 • Taal: Spaans. Hiernaast Quechua en Aymara.
 • Aantal inwoners: ca. 29.200.000
 • Tijdsverschil: Zomer -7 uur / Winter -6 uur
 • Voltage: 110 volt
 • Telefooncode: +51

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor Gele koorts, DTP en Hepatitis A worden aanbevolen.
 • Neem voldoende maatregelen tegen malaria.
 • Kraanwater is niet drinkbaar.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat na bij aankomst nog 6 maanden geldig is.
 • Een visum is niet vereist voor reizen naar Peru.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • sol (PEN)
 • Prijsniveau lager dan dat van Nederland. Peru is een erg goedkoop land.
 • Afdingen: In Peru is het afdingen gebruikelijk.
 • Fooien: Het geven van fooien is in Peru heel gebruikelijk. Wanneer de service goed is, is een goede richtprijs ongeveer 10-15% van de totale rekening.
 • Openingstijden winkels: Doorgaans geopend van 09.00/10.00 - 12.30 uur en van 15.00/16.00 tot 20.00 uur.

Klimaat & beste reistijd

Peru is op te delen in drie verschillende zones met drie verschillende klimaten. Aan de kust vind je woestijn met een droog en mild klimaat. Het regent hier zelden. In het regenwoud heerst een tropisch regenklimaat en de temperaturen en luchtvochtigheid zijn hier hoog. De Andesketen scheidt deze twee gebieden. In het Andesgebergte is het behoorlijk koud. Het is over het algemeen van mei tot en met november droog in Peru en dit is dus een ideale reistijd.

Bezienswaardigheden

Lima is de hoofdstad van Peru en een goed begin van je reis. Het is een grote stad met musea, kerken en gezellig restaurants. Na Lima is Arequipa de grootste stad van Peru. Je vindt in die stad vele schitterende bouwwerken. De stad Iquitos ligt in het oerwoud van Peru evenals de stad Belťn, die volledig in het water drijft.

De meeste toeristen komen naar Peru voor de stad Macchu Picchu. Dit is de verloren stad der Incaís en is te bereiken via een wandeltocht door de Heilige Vallei. Deze tocht is werkelijk fantastisch omdat je door prachtige ongerepte natuur trekt en kleine dorpjes en ruines aandoet. In Nazca kun je de Nazca-lijnen bewonderen, dit zijn mysterieuze tekeningen van dieren en planten. Het Titicameer in Puno is een prachtig heilig water dat gesierd wordt door eilandjes.

Eten & drinken

De keuken van Peru is zeer smakelijk en een van de beste van heel Zuid-Amerika. De basis van de meeste recepten is rijst en gebakken banaan. Daarbuiten wordt er in veel gerechten vis of vlees gebruikt. Het eten in restaurants is goedkoper dan in Nederland en de meeste andere Zuid-Amerikaans landen. Je vindt overal kleine restaurantjes en er is dus volop keuze. Je kunt in Peru beter geen water uit de kraan drinken, maar er zijn overal flessen mineraalwater te koop. De lunch is in Peru de belangrijkste maaltijd.

Reizen en overnachten

Je kunt het beste naar Peru vliegen en deze reis duurt ongeveer 15 uur. Het is in Peru 6 of 7 uur vroeger dan in Nederland. In het land kan je op verschillende manieren reizen. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren maar het verkeer in Peru is zodanig hectisch dat je je er maar beter niet aan kunt wagen als buitenlandse toerist. Bovendien zijn niet alle wegen even goed begaanbaar. Taxiís en bussen zijn erg goedkoop in Peru en er rijden ook treinen. Je kunt in Peru voor allerlei soorten accommodaties kiezen om te overnachten. Hutten, bungalows en hotels in allerlei prijsklassen vindt je volop in Peru.

Bevolking & Cultuur

De Peruaanse bevolking is uitermate gastvrij, vriendelijk en openhartig, maar ook erg nieuwsgierig. Peru werd oorspronkelijk bewoond door Indianen, welke nog steeds alom vertegenwoordigd zijn in het land. De Indianen zijn op te delen in Hooglandindianen en Amazone-indianen, beide groepen hebben hun eigen cultuur en gewoontes. Verder wonen er tegenwoordig Mestiezen, en kleine groepen blanken in Peru. Het rooms-katholieke geloof is het meest vertegenwoordigd. Er wordt vooral Spaans en Quechua gesproken en over het algemeen geen Engels.

Korte geschiedenis

Tussen 1100 en 1300 na Chr. kwamen de Incaís naar Peru en vestigden zich rond het Titicacameer. De Incaís bouwden een machtig rijk op in Peru. In 1532 begon Spanje interesse te tonen in Peru en stuurde een leger naar het land om de Incaís te overmeesteren. Nadat dit eenmaal was gelukt, regeerde Francisco de Toledo over Peru, namens de koning van Spanje. In 1824 werd het gezag van Spanje echter opgeheven na een vurige opstand. Peru ging als onafhankelijke staat verder. Peru heeft een bewogen geschiedenis en is geregeerd door verschillende dictatoren, militairen en burgers wat desastreuze gevolgen had voor de economie. Inmiddels is de situatie redelijk stabiel en gaat het beter met de economie.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in Peru
Av. Josť Larco 1301
piso 13. Miraflores
Lima 18

Tel. (51-1) 213 9800
Fax. (51-1) 213 9805
Website: www.nlgovlim.com

Ambassade van de Republiek Peru
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag

Tel. 070-3653500
Fax. 070-3651929

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.