Reizen Singapore
 
Suggesties

Reisinformatie Singapore

Singapore ligt in Zuidoost-AziŽ. Het hoofdeiland is Singapore Island met daarnaast nog 58 kleinere eilandjes. Singapore Island bestaat uit schitterende bossen, indrukwekkende vlaktes, prachtige heuvels en groene valleien. Het land is dus een uitstekende vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

Parken, plantages en waterreservoirs beslaan veertig procent van het land, waardoor je tijdens een rondreis door Singapore overal geweldige bezienswaardigheden tegenkomt. Er stromen vanuit het binnenland rivieren naar de kust die stuk voor stuk prachtig zijn om te zien. De belangrijkste hiervan is de Singapore River waar het hart van Singapore omheen ligt.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Singapore
 • Taal: Chinees, Maleisisch, Tamil, Engels
 • Aantal inwoners: ca 4.600.000
 • Tijdsverschil: Zomer +6 / Winter +7 uur
 • Voltage: 110-230 volt
 • Telefooncode: +65

Gezondheid en inentingen

 • Intentingen worden voor normale reizen niet aanbevolen.
 • Kraanwater is niet drinkbaar.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Een visum is niet verplicht voor reizen naar Singapore.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Singaporese dollar (SGD)
 • Prijsniveau ligt lager dan dat van Nederland. Singapore is een goedkoop vakantieland.
 • Afdingen: Buiten de winkelcentra is het gebruikelijk om af te dingen.
 • Fooien: In Singapore is het niet de gewoonte om fooien te geven. Op het vliegveld is zelfs niet toegestaan. In een restaurant is al 10% servicetoeslag inbegrepen bij de rekening.
 • Openingstijden winkels: Winkels zijn geopend van ongeveer: 11.00 tot 21.00 uur.

Klimaat & beste reistijd

Omdat Singapore vlak bij de evenaar ligt, kent het een tropisch klimaat. Het is er dus het hele jaar door warm, er is een hoge luchtvochtigheid en er valt relatief veel regen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25įC graden. Zelfs ís nachts wordt het er zelden kouder dan 20įC.

Singapore kent twee seizoenen, namelijk het regenseizoen en het droge seizoen. Van november tot januari, valt doorgaans de meeste regen. Februari is de zonnigste maand van het jaar. Singapore is het hele jaar door een prachtig vakantieland. Een last minute vakantie naar Sri Lanka is dus altijd een goede optie.

Bezienswaardigheden

Chinatown mag je niet missen tijdens een vakantie naar Singapore. De ĎThian Hock Keng-tempelí, de ĎSri Mariamman-tempelí en het Chinatown Centre, met de fascinerende voedselmarkt zijn China-Townís must-sees. Een reis naar Singapore is ook niet compleet zonder een wandeling door Little India. In de vele luxueuze winkels van dit stadsdeel kun je gezellig winkelen en jezelf heerlijk verwennen. In het Arab District ligt een prachtige dierentuin die je kunt bezoeken.

De natuurliefhebber hoeft zich op Singapore ook geen minuut te vervelen. Het Bukit Timah natuurreservaat, de Chinese tuinen, de Japanse tuinen, de Mandai Orchid Garden, het Jurong vogelpark, nachtsafariís, botanische tuinen en de Zoological Gardens zijn allemaal zeer de moeite waard. En dan hebben we de prachtige stranden en helderblauwe zeeŽn nog niet eens besproken.

Eten & drinken

Het enige nationale gerecht dat in Singapore op iedere straathoek te krijgen is bestaat uit gebakken noedels. Hoewel Singapore geen eigen traditionele keuken heeft, zijn de Chinese, Maleisische en Indiase keuken alom vertegenwoordigd. Voorbeelden zijn Chinese pekingeend en dim-sum, Maleisische satť en nasi goreng en Indiase curies en kip Tandoori. Singaporeís ligging temidden van water zorgt voor verse vis en zeevruchten op het menu. Papaja, meloen, ananas, pompelo, ramboetan en stervrucht zijn voorbeelden uit het brede scala aan vers fruit dat te koop is. Zowel in de restaurants en eethuisjes als bij de eetstalletjes op straat kunt u heerlijk en voordelig eten.

Reizen en overnachten

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in circa 12 uur naar Singapore. Een visum is niet nodig, een geldig paspoort echter wel en dat moet na thuiskomst nog zes maanden geldig zijn. Het openbaar vervoer op Singapore is prima geregeld. Iedere uithoek van het eiland is bereikbaar en voor toeristen zijn er speciale kortingskaarten te koop. Een auto huren is vrij duur, en houd er bovendien rekening mee dat men links rijdt. Er varen veerboten van het centrum naar Sentosa en de andere zuidelijke eilanden. Per bus rijd je gemakkelijk, goedkoop en snel het hele eiland rond. De Mass Rapid Transit is een modern en schoon metronetwerk.

Bevolking & Cultuur

Er zijn in Singapore veel verschillende culturen die respectvol en vredig samenleven. 76 procent van de bevolking is van Chinese afkomst, 14 procent is Maleisisch en 8 procent is Indiaas. De overige bevolking is veelal van Europese komaf. Bijna de helft van de inwoners is boeddhistisch, 15 procent is islamitisch, 10 procent TaoÔstisch, 5 procent HindoeÔstisch en 10 procent Christelijk. Zo divers als de bevolking is, zo divers zijn de culturen en cultuuruitingen.

Korte geschiedenis

In 1819 sloot de Britse officier van de East India Company Sir Thomas Stamford Raffles een handelsovereenkomst met een van de Maleisische heersers. Singapore werd voor de Britten een belangrijke handelspost door de strategisch ligging aan de belangrijkste zeeroute tussen oost en west in het centrum voor de specerijenhandel. Langs de oevers van de Singapore River bloeide een levendig handelscentrum op wat uitgroeide tot het huidige Sinagpore. De Tweede Wereldoorlog betekende een keerpunt. De Japanners bezetten Singapore maar na de oorlog werd Singapore onafhankelijk en groeide uit tot een van de welvarendste landen ter wereld.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in Singapore
541 Orchard Road #13-01
Liat Towers
Singapore 238881

Tel. + 65 - 6737 1155
Fax. + 65 - 6737 1940
Website: singapore.nlambassade.org

Ambassade van de Republiek Singapore
Avenue F.D. Roosevelt 198
B-10 50 Brussel

Tel. 00-322/6602979/80/81
Fax. 00-322/6635850
Website: www.mfa.gov.sg

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.