Reizen Thailand
 
Suggesties

Reisinformatie Thailand

Thailand, het land van de eeuwige glimlach, staat klaar om jou te overrompelen met prachtige landschappen, uitzonderlijke natuurfenomenen, overheerlijk eten en fantastische temperaturen!

Het prachtige Thailand biedt iedere vakantieganger de vakantie van zijn leven aan. De natuur is er prachtig, de mensen vriendelijk en de stranden paradijselijk! Maak kennis met de vele kleuren en geuren die overal aanwezig zijn en geniet van een andere cultuur. Duiken, historische monumenten bezoeken, zwemmen in watervallen, een ritje op de olifant maken of bergstammen ontmoeten,Ö In Thailand is het allemaal mogelijk!

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Bangkok
 • Taal: Thais
 • Aantal inwoners: ca. 63.000.000
 • Tijdsverschil:
         - Zomer: +5u
         - Winter: +6u
 • Voltage: 220 volt
 • Telefooncode: +66

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is noodzakelijk. Raadpleeg uw arts
 • Het drinken van kraanwater wordt afgeraden.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig voor toeristen die maximum 30 dagen in het land zullen blijven.

Geldzaken

 • Nationale munt: Bath.
 • Het prijsniveau: zeer laag.

Klimaat & beste reistijd

Thailand heeft een tropisch klimaat met verschillende seizoenen. Van december tot januari is er het droge seizoen, tot eind mei stijgen de temperaturen behoorlijk en tijdens de maanden juli tot oktober vind het regenseizoen plaats. De beste periode om naar Thailand te reizen, is van oktober tot eind januari. De temperaturen zijn dan warm, maar draaglijk (zoín 30įC) en er valt dan geen regen.

Bezienswaardigheden

Thailand is zo groot en divers dat je toch wel drie weken moet uittrekken om de highlights op een rustige manier te bezoeken. Allereerst is er natuurlijk Bangkok met zijn Chao Praya rivier ťn bijhorende riviertaxi, met de tempels Wat Pho en Wat Arun en de drijvende markt. Ook Chiang Mai is een echte toplocatie en je kan er in de omgeving trektochten maken door de jungle en een bezoek brengen aan de bergvolkeren. Andere aanraders zijn het historische Sukothai, Kanchanaburi met de River Kwai, de voormalige hoofdstad Ayuttaya en de vele paradijselijke eilandjes in het zuiden.

Eten & drinken

Volgens sommige mensen is de Thaise keuken de lekkerste van de hele wereld! Er wordt meestal met een vork en lepel gegeten, een mes wordt minder gebruikt. Het eten is enorm goedkoop en bestaat meestal uit noedels of rijst en dit in alle soorten die je maar kan bedenken. Enkele bekende gerechten: phanaeng curry, pad thai, roti en khao niaw. En let op: spicy betekent hier echt hťťl pikant! Natuurlijk hoort bij al dit lekkers een overheerlijke en verse fruitshake!

Gewoonten

Als je op vakantie gaat naar Thailand moet je rekening houden met het feit dat je in een andere cultuur terechtkomt die bepaalde gewoonten heeft. Als je die gewoonten en gebruiken respecteert, zal je zelf ook veel respect terugkrijgen! Hier enkele van deze gewoonten: vrouwen mogen geen monniken aanraken. Toon respect voor de Thaise koninklijke familie en maak nooit beledigende opmerkingen over de Thaise koning. Als je een woning of heilige plaats binnengaat, moet je je schoenen uitdoen en het gebouw blootsvoets betreden.