Reizen Trinidad & Tobago
 
Suggesties

Reisinformatie Trinidad & Tobago

De Caribische eilanden Trinidad en Tobago staan garant voor een heerlijke zonvakantie. Tobago is het kleinste eiland van de twee en heeft een prachtige natuur. Op Trinidad wonen een stuk meer mensen en het is dan ook een bruisend centrum voor mensen die van uitgaan en winkelen houden.

De twee eilanden vormen samen een onafhankelijke republiek. Het idyllische Tobago is fantastisch voor mensen die van rust, vrijheid en natuur houden. Je kan er fantastisch duiken en de flora en fauna zijn er ongekend prachtig. Op Trinidad kun je kennis maken met een sfeervolle cultuur en een bezoek brengen aan Port of Spain, de hoofdstad van de eilanden.

[locatie]

Klimaat & beste reistijd

Op Trinidad en Tobago heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26įC. De temperatuur is gedurende het hele jaar behoorlijk constant en de zon schijnt er iedere dag. Het is tussen januari en mei over het algemeen droog, tijdens de rest van het jaar vallen er regelmatig korte maar hevige buien. Dit maakt van Trinidad en Tobago de perfecte eilanden voor een overwintering. De eilanden kunnen het hele jaar door bezocht worden en zijn dus zeer geschikt voor een last minute vakantie.

Bezienswaardigheden

Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago is een gezellige, levendige havenstad met zeer veel bezienswaardigheden. Tempels, moskeeŽn en kathedralen vind je er in overvloed maar ook een botanische tuin, een sfeervol uitgaansleven, leuke winkels en smaakvolle restaurants. Vanaf fort George heb je een schitterend uitzicht over de hele stad.

Het tropische Tobago biedt kletterende watervallen, groene valleien, spannende regenwouden, schilderachtige orchideeŽn en natuurlijk een sprookjesachtige kust met koraalriffen. Papagaaien en andere schitterende vogels komen er in het wild voor, evenals slangen, schildpadden en andere exotische dieren.

Eten & drinken

Op Trinidad en Tobago is qua eten en drinken voor ieder wat wils. De locale keuken is zeer gevarieerd en daarnaast vind je op Trinidad en Tobago ook westerse en Chinese restaurants. Vooral de verse visschotels smaken werkelijk verrukkelijk en het tropisch fruit mag je natuurlijk ook absoluut niet missen. De locale keuken is vooral beÔnvloed door de Afrikaanse en Indiase keukens. Er worden op de eilanden veel cocktails geserveerd evenals locale biermerken die erg smakelijk zijn. Het is gebruikelijk om naast de standaard servicekosten die berekend worden een fooi te geven.

Reizen en overnachten

De vliegreis naar Trinidad duurt ongeveer 10 uur. Er vliegen dagelijks vliegtuigen tussen Trinidad en Tobago of je kan voor een bootreis kiezen. Je kan per boot ook naar een van de andere Caribische eilanden varen. Op Trinidad en Tobago rijden taxibusjes die je over het hele eiland vervoeren. Je kunt ook zelf een auto huren maar houd er dan wel rekening mee dat het verkeer op Trinidad en Tobago links rijdt. Er rijden tussen de grotere plaatsen ook bussen. Overnachten kan je op beide eilanden in iedere prijsklasse en op allerlei manieren. Een hotel, pension, appartement, bungalow of een guest house zijn een optie.

Bevolking & Cultuur

Een groot deel van de bevolking op Trinidad en Tobago stamt af van West-Afrikaanse slaven. Daarnaast wonen er mensen van Aziatische en Europese afkomst. De rooms-katholieke kerk is het meest vertegenwoordigd op de eilanden, gevolgd door het hindoeÔsme. Er worden gedurende het hele jaar tal van festivals en feesten gevierd op Trinidad en Tobago die erg leuk zijn om bij te wonen. Vooral het jaarlijkse carnaval is een echt hoogtepunt. De officiŽle taal op beide eilanden is Engels.

Korte geschiedenis

Er woonden oorspronkelijk Indianen op Tobago. In 1498 ontdekte Columbus Trinidad en Tobago en hij gaf Trinidad zijn huidige naam en hernoemde Tobago tot Bella Forma. Deze naam werd later echter terugveranderd naar Tobago. Achtereenvolgend koloniseerde de Spanjaarden, Nederlanders en Britten de eilanden. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1958 werden de eilanden onafhankelijk verklaard maar vormde nog wel een onderdeel van de West-Indische Federatie. Dit bleef zo tot 1962. vanaf dat jaar vormen de eilanden een onafhankelijke republiek.