Reizen Turkije
 
Turkije websites
 
Suggesties

Reisinformatie Turkije

Een vakantie in Turkije staat gelijk aan gastvrijheid, mooie plekjes en goudgele stranden! Dompel je er onder in de rijke geschiedenis van dit land en vergeet vooral niet met volle teugen van de Turkse sfeer te genieten. Welkom in Turkije, de poort tussen Oost en West!

Jaarlijks boeken duizenden toeristen een zonvakantie, citytrip of last minute naar dit boeiende land. Je kan er dan ook zoveel kanten op qua vakantie dat dit bezoekersaantal niet verwonderlijk is! Je kan heerlijk zonnen, maar ook mooie steden bezoeken of wandelen langs de Turkse natuurpracht. Ook een off-road safari of een daguitstap naar Griekenland behoren tot de mogelijkheden. De zon, gezellige restaurantjes, uitgaansmogelijkheden, bezienswaardigheden en romantische terrasjes zullen ervoor zorgen dat je je in Turkije geen moment verveelt!

Algemene informatie

[locatie]
 • Hoofdstad: Ankara
 • Taal: Turks
 • Aantal inwoners: ca. 71.100.000
 • Tijdsverschil: +1u
 • Voltage: 220 volt
 • Telefooncode: +90

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk voor een strandvakantie. Gaat u door het binnenland reizen, raadpleeg dan uw arts voor meer informatie.
 • Het kraanwater is niet drinkbaar.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Visum is nodig en kan aangekocht worden op de luchthaven.

Geldzaken

 • Nationale munt: Lira.
 • Het prijsniveau: lager dan Nederland.

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat in Turkije kent een grote verscheidenheid. Zo heerst er in het binnenland een landklimaat en aan de Zwarte Zee een gematigd Zeeklimaat. In de andere gebieden van Turkije, de EgeÔsche kust en Turkse Riviera heerst een Middelandse Zeeklimaat met natte, zachte winters en droge, hete zomers. Wil je genieten van veel zon, plan je vakantie naar Turkije dan in de zomermaanden. Voor iets minder hete dagen kies je best het voor- of najaar uit.

Bezienswaardigheden

Zongenieters kunnen terecht aan de Turkse RiviŤra voor een geweldige vakantie! De hoofdstad van deze provincie, Antalya, is ook meteen de plaats waar het vliegveld zich situeert. In het achterland vind je het mooie Taurusgebergte dat zeker de moeite waard is. Ook Bodrum is zeker en vast een bezoekje waard. Vanop dit prachtige schiereiland kan je zelfs een daguitstap maken naar Griekenland. Of bezoek Efeze, vaar over de rivierdelta naar een beschermd natuurgebied. Een andere toplocatie is Istanbul, een bruisende metropool met een rijke geschiedenis!

Eten & drinken

Aan lekker eten geen gebrek in Turkije. Het staat dan ook in de top vijf van de landen met de lekkerste keuken ter wereld! Proef bijvoorbeeld de heerlijke 'cacik', een typisch Turkse yoghurt of probeer de 'baklava uit', een zeer geliefde pattiserie. Andere tips zijn Pilav (rijstgerecht), Dolma (gevulde wijnbladeren) en BŲrek (gevuld bladerdeeg). Raki is het nationaal aperitief, smaakt naar anijs en wordt verdund met ijswater. Weet wel dat dit drankje enorm veel alcohol bevat.

Vervoer

De vliegreis naar Turkije duurt ongeveer 3,5 uur. Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld in Turkije. Er zijn genoeg bussen en taxi's om van de ene plaats naar de andere te raken en de prijzen zijn zeer schappelijk. Neem bijvoorbeeld eens de 'dolmus' (minibusje) en waan je een echte Turk. Een auto huren kan, maar is niet goedkoop en je moet er ouder dan 21 zijn. Bovendien is het verkeer op sommige plaatsen zo chaotisch dat dit geen aanrader is en ook de kwaliteit van de huurauto's is niets bijzonder.