Reizen Venezuela
 
Suggesties

Reisinformatie Venezuela

Wat voor vakantie je ook zoekt, in Venezuela zit je altijd goed. Het land kent levendige steden, hagelwitte zandstranden maar ook een aantrekkelijke natuur. Het klimaat van Venezuela is over het algemeen zeer gunstig waardoor het ook uitermate geschikt is voor een last minute vakantie.

Venezuela ligt in Zuid-Amerika aan de Caribische zee en Atlantische Oceaan. Het land beschikt over grandioze stranden voor een heerlijke zonvakantie, maar daar blijft het niet bij. Reusachtige watervallen, machtige bergen en jungles, uitgestrekte vlaktes, en vergeet ook niet de ruim 70 betoverende eilanden met schitterende koraalriffen die bij Venezuela horen.

[locatie]

Klimaat & beste reistijd

Het tropische klimaat van Venezuela zorgt voor een heerlijke temperatuur van gemiddeld 27įC. Passaatwinden zorgen voor wat afkoeling aan de kust en op de eilanden en maken het klimaat goed verdraagbaar. In het Amazonegebied van Venezuela is de luchtvochtigheid echter bijzonder hoog waardoor het daar een stuk minder aangenaam vertoeven is. De zon schijnt aan de kust vrijwel altijd. Alleen in de hooggebergten kan het zeker sí nachts behoorlijk koud zijn.

In Venezuela zijn de seizoenen omgedraaid ten opzicht van Nederland maar het klimaat wordt nauwelijks beÔnvloed door seizoenswisselingen. Het regenseizoen loopt van half april tot begin november. Er vallen dan voornamelijk Ďs nachts korte maar hevige buien.

Bezienswaardigheden

CarŠcas is de hoofdstad van Venezuela en erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie. De stad ligt in een vallei en is erg modern en levendig. Je kan in CarŠcas een bezoek brengen aan een van de vele musea, architectuur van topklasse bezichtigen, op een terrasje in het zonnetje zitten, heerlijk winkelen of Plaza Plaza BolŪvar, een karakteristieke kathedraal uit de zeventiende eeuw bezoeken.

Van de eilanden is Isla Margarita het meest interessant. De voorzieningen zijn er zeer uitgebreid en geheel afgestemd op de wensen van toeristen. Vergeet ook de Salto Angel niet, gelegen in het Canaima National Park. Dit is de hoogste waterval ter wereld en ronduit weergaloos.

Eten & drinken

In Venezuela neemt eten een prominente rol in het dagelijks leven in en het aanbod is dan ook zeer divers en uitgebreid. De Venezolaanse keuken maakt veel gebruik van rijst in combinatie met vlees, bonen en vis. Je vindt in de grote steden echter ook veel internationale keukens. Ook voor heerlijke drankjes zit je in Venezuela goed. Er wordt veel tropisch vruchtensap vers bereid en deze sappen zijn overal verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Reizen en overnachten

Het is ongeveer 10 uur vliegen naar Venezuela en het is in het land vijf uur vroeger dan in Nederland. Reisinformatie en kaarten kun je het beste vanuit Nederland meenemen want het aanbod in het land zelf is redelijk beperkt. Je kunt in Venezuela met de bus goedkoop naar alle steden en dorpen reizen. Het busvervoer is goed georganiseerd en rijdt doorgaans op tijd. Je kunt ook gebruik maken van een binnenlandse vlucht maar dit verloopt vaak wat chaotischer. Een auto huren is ook een optie. Je kunt in Venezuela in een hotel overnachten maar bijvoorbeeld ook kamperen.

Bevolking & Cultuur

Venezuela is relatief dunbevolkt. Veruit het merendeel van de bevolking woont in steden in het noorden van het land. Mestiezen vormen het overgrote deel van de bevolking, daarbuiten wonen er ook blanken en inwoners van Indiaanse afkomst. Ongeveer 95 procent van de bevolking is aanhanger van het rooms-katholieke geloof, de rest is voornamelijk protestants. Spaans is de officiŽle taal van Venezuela maar er komen ook veel locale dialecten voor. De bevolking is vrolijk, uitbundig en openhartig. Muziek en kunst staat centraal en er wordt veel gefeest.

Korte geschiedenis

Venezuela verwelkomde 14.000 voor Christus al zijn eerste inwoners. Primitieve nomadische volkeren bewoonden het land in die tijd. In 1498 werd Venezuela door Columbus ontdekt, en vanaf die tijd door Spanje overheerst. Na een verwoede strijd werd het land in 1821 onafhankelijk verklaard van Spanje. Het land werd vervolgens vanaf 1830 een dictatuur en er volgden vele jaren van revoluties, politieke instabiliteit, staatsgrepen en onderlinge strijd. Het land is inmiddels een democratie maar nog steeds niet helemaal stabiel. Zo zijn er in de afgelopen jaren nog een aantal mislukte staatsgrepen gepleegd.