Reizen Verenigde Staten
 
Suggesties

Reisinformatie Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika is zo groot dat je er een enorme verscheidenheid vindt. Je hebt er bossen, rivieren, kustgebieden, woestijnen en skipistes. De gerechten worden altijd in grote porties geserveerd en er leven enorm veel nationaliteiten samen.

De Verenigde Staten is een land dat voor vele mensen tot de verbeelding spreekt. Het land beschikt dan ook over een overweldigende natuur, prachtige monumenten, mooie zandstranden, Hollywoordsterren en wereldsteden zoals New York en Los Angeles. Bovendien is het zeer makkelijk de Verenigde Staten per auto te ontdekken in je eigen tempo. Maak je klaar voor een kennismaking met Ďthe American way of lifeí!

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Washington
 • Taal: Engels
 • Aantal inwoners: ca. 295.000.000
 • Tijdsverschil: Afhankelijk van de plaats
 • Voltage: +110 volt
 • Telefooncode: +1

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort en Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Jouw paspoort moet machinaal leesbaar zijn!
 • Geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen.

Geldzaken

 • Nationale munt: Dollar.
 • Het prijsniveau: lager dan Nederland.

Klimaat & beste reistijd

De Verenigde Staten kent veel verschillende klimaten, gaande van tropische regenwouden tot een savanne, van een subarctisch tot een toendraklimaat en van ijskoude winters tot extreem hete zomers. De beste reistijd is dan ook afhankelijk van je reisdoel en van je reisbestemming binnen de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden

De Verenigde Staten is een enorm groot land en er is dan ook enorm veel te bekijken! Toeristische trekpleisters zijn natuurlijk ĎThe Big Appleí New York, Disneyland, de adembenemende nationale parken zoals Grand Canyon, Bryce Canyon, Yellowstone, Yosemite en Teton, de gokstad Las Vegas, het tot de verbeelding sprekende Hollywood, de skipistes in Aspen, de jazz in New Orleans en de bruisende metropool Washington. Een bezoek aan de Verenigde Staten zal je niet onberoerd laten en telkens weer aangenaam verrassen!

Eten en drinken

Als je op vakantie bent in de Verenigde Staten hoef je je geen zorgen te maken dat je honger zult lijden. Overal kom je restaurants tegen en langs de autowegen staat het vol fastfoodrestaurants zoals Taco Bell, Wendyís, Jack in the Box, McDonals, Burger King en noem maar op! Daarnaast is er ook een grote invloed van internationale gerechten waardoor er altijd wel iets is dat je zal lusten. Weet wel dat de porties altijd groot zijn en hou er rekening mee dat de minimum leeftijd voor alcoholverbruik op 21 jaar ligt.

Vervoer

Als je van plan bent grote afstanden af te leggen en je in alle vrijheid van je vakantie wilt genieten, kan je best een auto huren. Deze auto reserveer je best op voorhand zodat je de laagste prijs krijgt. De benzine is redelijk goedkoop en de autowegen zijn van een uitstekende kwaliteit. Rijd wel niet te snel, want dat kan je een fikse boete opleveren. Voor lange afstanden (bijvoorbeeld van de Oostkust naar de Westkust) maak je best gebruik van het vliegtuig. Ook de bus of de trein zijn uitstekende vervoersopties.