Reizen Emiraten
 
Emiraten websites
 
Suggesties

Reisinformatie Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain en Fujairah. De zeven Emiraten zijn gelegen op het Arabische schiereiland aan de Perzische golf en lenen zich perfect voor een heerlijke vakantie vol luxe.

Wie van shoppen houdt, zit altijd goed op de Emiraten. Op de Emiraten worden namelijk de meest exclusieve merken verkocht. Er valt natuurlijk veel meer te beleven. Verken het woestijnlandschap met een jeep, woon de spannende kamelen- of paardenraces bij of geniet van de buitenlucht tijdens een ontspannen spelletje golf.

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker aan een van de schitterende zandstranden liggen, waar de zon altijd schijnt. Het landschap van de Emiraten kent veel zandheuvels, maar wat het landschap zo uniek maakt is dat er ook volop groen te vinden is. Prachtige natuurgebieden en indrukwekkende tuinen komen op de Emiraten volop voor.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Abu Dhabi
 • Taal: Arabisch
 • Aantal inwoners: ca. 4.600.000
 • Tijdsverschil: Zomer: +3 uur
 • Voltage: 230 volt
 • Telefooncode: +971

Gezondheid en inentingen

 • Vaccinatie voor Buiktyfus, DTP en Hepatitis A worden aanbevolen
 • Neem voorzorgsmaatregelen tegen malaria.
 • Kraanwater drinken wordt afgeraden.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist wat bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig is.
 • Een visum is verplicht. Deze wordt bij aankomst afgegeven en is gratis bij verblijf van maximaal 1 maand.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nationale munt: Dirham (AED)
 • Prijsniveau gelijk met dat van Nederland en buiten de zeer luxe hotels & restaurants betaalbaar.
 • Fooien: Het geven van fooien is gebruikelijk in de Verenigde Arabische Emiraten. In restaurants en Taxi is 10% een goede richtlijn.
 • Openingstijden winkels: Met uitzondering van vrijdag vanaf 09.00 uur tot 13.00 uur en vanaf 16.00 tot in de avond geopend.

Bezienswaardigheden

De Emiraten vormen een bruisend land waar je je niet hoeft te vervelen. Ga op een safaritocht door de indrukwekkende woestijn, bezoek een kamelenboerderij of ontdek de verrassend fraaie groene oases. De steden zijn zeer luxe en vormen het perfecte decor voor het ontdekken van een geheel ander cultuur.

Om kennis te maken met de cultuur van de Emiraten is Sharjah een zeer geschikte stad. Struin over de markten met heerlijke delicatessen en bezoek de fraaie moskeeŽn, parken en musea. Abu Dhabi wordt beschouwd als de hoofdstad van de Emiraten en hier is dan ook heel wat te zien en te beleven. Het land biedt vele sportmogelijkheden zoals golfen en duiken. Ook paarden- en kamelenraces zijn aan de orde van de dag. Daarbuiten beschikken de Emiraten over schitterende zandstranden.

Klimaat & beste reistijd

De Emiraten hebben een woestijnklimaat. Dit betekent dat het er tijdens de zomers ontzettend heet is. Reken gerust op 45įC en een zeer hoge luchtvochtigheid. De beste reistijd is dan ook tijdens de overige seizoenen. Het is in de winter nog steeds heerlijk weer op de Emiraten en de temperatuur komt zelden onder de 22įC.

Vanwege het woestijnklimaat kan het ís nachts erg afkoelen, het is dus verstandig om ook warme kleding mee te nemen. Regen komt amper voor op de Emiraten. In het najaar wordt de Ramadan gehouden veel restaurants zijn dan gesloten en dit is wellicht dus niet de beste reistijd.

Eten & drinken

De Arabische keuken is zeer gevarieerd. De maaltijden zijn erg smakelijk en zeker het proberen waard. Let wel op dat je geen rauwe gerechten of ongeschild fruit besteld want dit is voor westerlingen vaak niet zo goed verdraagbaar. Veel hotels bieden Westerse maaltijden aan en ook op de Emiraten vind je fastfoodketens zoals Mc Donalds.

Een zeer bekende locale drank op de Erimaten is de sterke ĎArabic coffeeí. Houd er rekening mee dat tijdens de Ramadan de meeste restaurants gesloten zijn en er bijna geen alcoholische dranken te verkrijgen zijn.

Reizen en overnachten

Om naar de Emiraten te mogen reizen moet je over een geldig Nederlands paspoort beschikken dat na terugkomst in Nederland nog minstens zes maanden geldig is. Belangrijk om te vermelden is dat ook kinderen over een eigen paspoort dienen te beschikken. Mensen met de Nederlandse nationaliteit krijgen bij aankomst op de Emiraten een visum voor maximaal 30 dagen.

De vlucht naar de Emiraten duurt ongeveer 7 ŗ 8 uur. Je kan op de Emiraten bijna overal kamperen en in de steden vind je een uitgebreid en gevarieerd aanbod van hotels. Er rijden taxiís en bussen en je kunt er autoís huren of per boot reizen.

Bevolking & Cultuur

De Emiraten werden oorspronkelijk uitsluitend bewoond door Arabieren, maar er wonen tegenwoordig ook veel IndiŽrs die kwamen voor werk. De voertaal op de Emiraten is Arabisch maar veel mensen spreken ook Engels. De Emiraten zijn een Islamitisch land. Dit is duidelijk merkbaar in het hele land en toeristen worden geacht zich aan te passen aan de cultuur van het land. Zo hoor je het grootste deel van je lichaam te bedekken met kleding en het is bijvoorbeeld onbeleefd om ongevraagd fotoís te nemen van Arabische vrouwen. In het najaar vindt de Ramadan plaats.

Korte geschiedenis

De Emiraten worden vaak aangeduid als het rijkste land ter wereld. Het land beschikt namelijk over veel olie, petroleum en parels. Het land bestaat pas sinds 1971. Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Umm Al Quwain, Ajman en Fujairah waren oorspronkelijk allemaal aparte staten maar deze werden in 1971 onafhankelijk verklaard van het Verenigd Koningrijk en samengevoegd tot de Verenigde Arabische Emiraten. Het land heeft de afgelopen jaren een enorme economische groei doorgemaakt door de handel in olie.

Ambassade

Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten
Suite 602-603
Al Masaood Tower Building
Sheikh Hamdan Street
Abu Dhabi, U.A.E.

Tel. 00-971-2-6321920
Fax. 00-971-2-6313158
Website: www.netherlands.ae

Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland
Eisenhowerlaan 130
2517 KN Den Haag

Tel. 070-3384370
Fax. 070-3384373
Website: www.uae-embassy.nl

Voor meer informatie ga naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland.