Reizen ItaliŽ
 
ItaliŽ websites
 
Suggesties

Reisinformatie ItaliŽ

Ah, la Bella Italia! Kunst, cultuur, eeuwenoude geschiedenis, pasta en pizza komen elkaar tegen in dit prachtige land boordevol mogelijkheden! ItaliŽ is zeer geschikt als vakantiebestemming of last-minute. Of het nu zomer of winter is, de sfeer zit er altijd in!

ItaliŽ is een land met vele gezichten, het is dan ook erg groot! Fascinerende steden als VenetiŽ, Rome, Pisa, Milaan en Florence spreken tot ieders verbeelding. Daarnaast vind je in ItaliŽ ook zonovergoten stranden om een heerlijke zonvakantie door te brengen. Absolute kers op de taart is wel SiciliŽ! Dit betoverende eiland herbergt de werkende vulkaan Etna en bestaat uit kleine vissersdorpjes, witte zandstranden en mooie landschappen. Kortom, in ItaliŽ kan je de vakantie van je leven beleven!

Algemen informatie

 • Hoofdstad: Rome
 • Taal: Italiaans
 • Aantal inwoners: ca. 58.900.000
 • Tijdsverschil: Geen
 • Voltage: 220 volt
 • Telefooncode: +39

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het drinken van kraanwater is mogelijk.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Euro.
 • Het prijsniveau: ongeveer gelijk of duurder aan Nederland.

Klimaat & beste reistijd

ItaliŽ kent twee klimaattypes: een continentaal klimaat met lange, warme zomers en korte, koude winters. De eilanden en andere delen van ItaliŽ kennen dan weer een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.

De beste reistijd om naar ItaliŽ te reizen is in de zomer voor de zonvakanties, maar voor alle andere vakanties kan je het hele jaar terecht in ItaliŽ. VenetiŽ in de winter is bijvoorbeeld ook een belevenis!

Bezienswaardigheden

ItaliŽ heeft een zeer rijk, cultureel verleden en er is dan ook veel te zien in dit fascinerende land. Zo kan je bijvoorbeeld Vaticaanstad eens bezoeken, woonplaats van de Paus. Ze hebben er zelfs hun eigen Euromunt! Ook een topper PompeÔ. Deze stad werd in 79 na Christus bedolven door de Vesivius en is later opgegraven. Absoluut toppunt van de romantische steden vind je uiteraard in VenetiŽ! Vaar er met een gondel over de honderden kanaaltjes en bekijk de prachtige bouwwerken. Of steek de grens over en ervaar de pracht van SloveniŽ!

Eten & drinken

Als je ItaliŽ zegt, denkt iedereen natuurlijk onmiddellijk aan pasta, lasagne en pizza! Deze gerechten zijn dan ook echt overal te verkrijgen in Italiaanse restaurantjes. Daarnaast zijn er nog een aantal typische gerechten die zeker het proberen waard zijn: Caprese (tomaat, mozzarella, olijfolie en kruiden) en Bruschetta Pommodori. En wat dacht je van het overheerlijke dessert Tiramisu? Vaak wordt er bij het eten lekkere wijn gedronken. Qua eten en drinken zal je dus niets tekortkomen in ItaliŽ!

Vervoer

Er zijn verschillende manieren om naar ItaliŽ te reizen. Zo kan je bijvoorbeeld met de auto reizen, de bus, de trein of het vliegtuig. Wil je rondreizen door ItaliŽ kan dit met je eigen auto of een huurauto. Langs de weg vind je genoeg tankstations met bijhorende barretjes voor een lekkere koffie of een plaspauze!