Reizen Mexico
 
Suggesties

Reisinformatie Mexico

Mexico is een veelzijdig land met een rijk verleden en prachtige natuur. De Mexicaanse keuken is enorm kleurrijk en smaakvol en ook de stranden zijn er heerlijk. Kortom, een vakantie in Mexico vergeet je nooit meer!

De overblijfselen van eeuwenoude beschavingen zoals de Azteken en de Mayaís zijn gewoonweg adembenemend. Bezoek dus zeker de piramides van de zon en de maan in Teotihuacan. Bewonder kloven, vulkanen, watervallen en grotten of slenter langs de straten van Mexico City.

Uitrusten kan op het strand van Cancun en Playa del Carmen. Doe daar nog het lekkere Mexicaanse eten en de stralende zon bij en je vakantie kan gewoon niet meer stuk!

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Mexico City
 • Taal: Spaans
 • Aantal inwoners: ca. 106.000.000
 • Tijdsverschil: -7u
 • Voltage: +110 volt
 • Telefooncode: +52

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.
 • Het drinken van kraanwater wordt afgeraden.

Reisdocumenten

 • Een geldig internationaal paspoort en Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Mexicaanse Peso.
 • Het prijsniveau: lager dan Nederland.

Klimaat & beste reistijd

Mexico kent verschillende klimaten en twee seizoenen. Het droge seizoen loopt van november tot mei en is meteen de beste reisperiode. Het natte seizoen loopt van juni tot oktober. Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 32įC en tijdens de winter rond de 26įC.

Omdat Mexico zo uitgestrekt is en veel hoogteverschillen kent, wordt elk gebied wel door een andere klimaatzone gekenmerkt. Je hebt vier verschillende zones: de warme zone (tot 750 meter), de gematigde zone (van 750 tot 2000 meter), de koude zone (2000 tot 2800 meter) en de ijszone (boven de 4000 meter). Goed om weten is dat het in de koude zone nog steeds aangenaam warm is!

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan Mexico City mag niet ontbreken tijdens je reis naar Mexico. Deze miljoenenstad heeft prachtige koloniale gebouwen en beroemde muurschilderingen. Een excursie naar het tempelcomplex Teotihuacan waar je de piramides van de zon en de maan kan bewonderen, is een echte aanrader.

Ook het zilverstadje Taxco zal je niet snel vergeten! Het ligt in de bergen, is uitgeroepen tot nationaal monument en herbergt enorm veel zilvermijnen waardoor je er dus ook goedkoop zilver kan kopen.

Patzcuaro heeft dan weer een prachtig meer op 2200 meter hoogte. Na het bewonderen van deze trekpleisters kan je heerlijk uitrusten op een van de vele zandstranden in Mexico!

Eten en drinken

Drink best geen kraanwater, maar koop flessen mineraalwater. Ook je tanden poets je best met dit flessenwater. Het eten in Mexico is betaalbaar ťn lekker. De specialiteiten bestaan uit verschillende soorten tacoís, gevulde tortillaís, nachoís en pikante salsasausjes. Nationale dranken zijn de beroemde rum, de mezcal en uiteraard de tequila!

Vervoer

Het openbaar vervoer is in Mexico goed georganiseerd. De lokale bus is goedkoop en makkelijk. Ook de trein is goedkoop en comfortabel en er zijn zelfs speciale slaaptreinen voor reizigers die ís nachts willen reizen.

Als je een taxi neemt, vergeet dan niet vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een huurauto behoort ook tot de opties, maar vergeet geen goede verzekering te nemen.