Reizen Sint Maarten
 
Suggesties

Reisinformatie Sint Maarten

Sint Maarten is zowel voor de echte zonvakantieganger als voor de actieveling die het liefst de hele dag bezig is een paradijselijk eiland. Op een van de vele prachtige zandstranden kun je relaxed in de zon liggen met een drankje naast je. Duiken, snorkelen, surfen en wakeboarden is echter ook mogelijk.

Het zuidelijke Nederlandse gedeelte van Sint Maarten, dat het meest toeristisch is, is zeer geschikt om gezellig te winkelen. Er zijn leuke, voordelige winkels te vinden met de meest uiteenlopende koopwaren. Op elke straathoek vind je gezellige terrasjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje omgeven door de zinderingwekkende ambiance die het eiland rijk is. Sint Maarten leeft van het toerisme en toeristen worden dan ook met open armen ontvangen door de lokale bevolking.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Philipsburg
 • Taal: Frans, Nederlands
 • Aantal inwoners: ca 71.000
 • Tijdsverschil: -5 uur
 • Voltage: 110 volt
 • Telefooncode: +559

Gezondheid en inentingen

 • Intentingen worden voor normale reizen niet aanbevolen.
 • Kraanwater is niet drinkbaar.
Informatie m.b.t. (verplichte) vaccinaties veranderen regelmatig. Uitgebreide en actuele informatie vindt u op de website van het LCR. Hiernaast kunt u ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist.
 • Een visum is niet verplicht voor reizen naar Sint Maarten.
De wetgeving voor reisdocumenten of visa veranderen regelmatig. Ook kunnen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Kijk op de website van de Visumdienst voor meer informatie.

Geldzaken

 • Nederlands Antilliaanse gulden
 • Prijsniveau is ongeveer gelijk met dat van Nederland.
 • Afdingen: Het is op Sint Maarten gebruikelijk om af te dingen.
 • Fooien: Het geven van fooien is gebruikelijk, maar geen verplichting. Geef een fooi als u tevreden bent over de service. Een goede richtprijs is 10%.
 • Openingstijden winkels: Winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag vanaf 09.00 tot 18.00 uur.

Klimaat

Op het eiland Sint Maarten heerst een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt zowel in de zomer als in de winter om en nabij de 27įC. Sint Maarten is dus een uitstekende bestemming voor een last minute vakantie. Er waait altijd een prettig verkoelend briesje welke het klimaat ondanks de hitte erg aangenaam maakt. Het regent sporadisch op Sint Maarten en als het regent uit zich dat meestal in korte maar hevige plaatselijke buien. Op Sint Maarten is het over het algemeen het hele jaar door droog en zonnig. Het is er het warmst van augustus tot en met oktober.

Bezienswaardigheden

De prachtige stranden van Sint Maarten zijn de belangrijkste trekpleister voor zonaanbiddende toeristen. Aan de kust kun je een bezoek brengen aan de casinoís en lekker op een terrasje uitwaaien.

De hoofdstad Philipsburg is zeker de moeite waard evenals het St. Maartenpark, een prachtig dierenpark vol inheemse dier- en plantensoorten. Dawn Beach is een aanrader voor duikers en surfers. Simpson Bay Lagoon is erg populair onder waterskiŽrs en van hieruit kun je gemakkelijke een bezoek brengen aan Maho Bay, het grootste resort van Sint Maarten. Een eindje buiten Philipsburg ligt Fort Amsterdam. Het fort werd in de 17de eeuw door Nederlanders gebouwd en was het eerste Nederlandse bouwwerk in de Cariben.

Eten & drinken

De keuken van Sint Maarten heeft erg veel weg van die van de omliggende Engelstalige eilanden. Je vindt op het eiland voornamelijk gerechten uit de Creoolse keuken. Verse vis en zeevruchten staan bijna overal op de menukaart. Ook Europese en Aziatische restaurants zijn op het eiland aanwezig. Sint Maarten staat bekend om zijn heerlijke soepen als voorgerecht. Guavaberry een populaire bessenlikeur die wordt gebrouwen van bessen die groeien op het eiland, wordt veel genuttigd en is het proberen waard.

Reizen en overnachten

De snelste manier om naar Sint Maarten te reizen is per vliegtuig. Een vliegreis duurt zoín 9 uur. Op Sint Maarten is het ongeveer zes uur vroeger dan in Nederland. Om naar Sint Maarten af te mogen reizen, heb je een Nederlands paspoort nodig dat nog tenminste zes maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Wanneer je wat van het eiland wilt zien kun je een auto, scooter of fiets huren, of een taxi aanhouden. Sint Maarten kent verscheidene overnachtingsmogelijkheden in alle mogelijke prijscategorieŽn.

Bevolking & Cultuur

De geschiedenis van Sint Maarten is van zeer grote invloed geweest op de huidige samenstelling van de bevolking van het eiland. Er woont een relatief kleine groep blanken uit verschillende Europese landen. Door de sterke groei van de toeristenindustrie tijdens de afgelopen jaren is de bevolking snel gegroeid. Het merendeel van de huidige bevolking is oorspronkelijk afkomstig van andere Caribische eilanden en geŽmigreerd om mee te profiteren van het opbloeiende toerisme. De officiŽle talen van Sint Maarten zijn Frans en Nederlands, hoewel Engels het meest wordt gesproken.

Korte geschiedenis

Het eiland Sint Maarten werd voor het eerst bewoond rond 800 na Christus door de Arowakken. In de veertiende eeuw kwamen de strijdlustige en kannibalistische Carib-indianen om de hoek kijken en zij noemden het eiland Soualiga ofwel Zouteiland. Sint Maarten werd in 1493 ontdekt door Columbus, maar de Spanjaarden lieten het eiland aanvankelijk met rust.

Rond 1630 kwamen de Fransen en Nederlanders naar Sint Maarten vanwege de aanwezige zoutvoorraden, maar zij werden door de Spanjaarden weer van het eiland gegooid. In 1644 gaven de Spanjaarden hun rechten echter op en in 1648 verdeelden Frankrijk en Nederland het eiland. In 1817 werd deze overeenkomst pas definitief.