Reizen Sri Lanka
 
Sri Lanka websites
 
Suggesties

Reisinformatie Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland dat in de Indische Oceaan ligt. Het eiland is grotendeels begroeid door prachtige groene vegetatie en heeft een heerlijke temperatuur voor een zonvakantie. De cultuur van Sri Lanka is ook erg boeiend en het eiland biedt vele sportmogelijkheden.

Sri Lanka betekent letterlijk Ďgezegend eilandí en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kan op Sri Lanka kennis maken met de aangrijpende Boeddhistische cultuur en kennis maken met de bewoners van het eiland. Je vindt op Sri Lanka tempels, Boeddhabeelden, schitterende zandstranden, jungle, theeplantages, palmbomen, maar ook olifanten en andere zeldzame dieren. Een vakantie naar Sri Lanka biedt dus ieder wat wils. Het land is uitermate geschikt voor een rondreis omdat er zo ontzettend veel te zien is.

[locatie]

Klimaat & beste reistijd

Op Sri Lanka heerst een tropisch klimaat dat voor een heerlijke temperatuur zorgt aan de kust. De wind van zee zorgt voor wat verkoeling zodat het er ook weer niet te warm is. Het is er gemiddeld rond de 27 įC. In de bergen is het echter een stuk koeler. Het regent op Sri Lanka van december tot maart in het noordoosten, en van juni tot oktober in het zuidwesten. Je kan in principe het hele jaar door naar Sri Lanka op vakantie maar als je naar het zuidwesten wil dan kun je het beste tussen november en april gaan.

Bezienswaardigheden

De kust van Sri Lanka is werkelijk fantastisch. Een heerlijk strand met palmbomen en prachtig water vormen het perfecte decor voor een relaxvakantie. Als je van wat activiteit houdt dan kun je op Sri Lanka allerlei watersporten beoefenen.

Het land heeft een groot aantal nationale parken met schitterende flora en fauna. Vooral de parken Horton Plains, Sinharaja Forest Reserve en Yala National Park zijn zeer het bezoeken waard. Je vindt er bergen, watervallen, tropische bossen en fascinerende dieren zoals apen, luipaarden en olifanten. In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka vind je een interessant museum over de Nederlandse invloed op Sri Lanka, ĎDutch Period Museumí genaamd.

Eten & drinken

Een ding staat vast: op Sri Lanka kun je werkelijk overheerlijk eten. De lokale keuken gebruikt veel rijst en curies. Er wordt vaak wel rekening gehouden met toeristen en gerechten worden dan ook niet al te scherp gekruid. Je kunt in restaurants zelfs vaak aangeven hoe gekruid je je eten wil. Ook de Westerse keuken is op Sri Lanka vertegenwoordigd, maar voornamelijk alleen in de grote steden. Sri Lanka staat bekend om zijn thee en er is ook volop heerlijk vers fruit verkrijgbaar. Restaurants zijn in verhouding tot Nederland erg goedkoop.

Reizen en overnachten

De vliegreis van Nederland naar Sri Lanka duurt ongeveer 13 ŗ 15 uur. Je kunt op Sri Lanka een auto huren en op die manier gemakkelijk de omgeving verkennen. Als je zelf niet zoín zin hebt om te rijden dan kan je ook een auto met chauffeur huren en dit is vaak zelfs goedkoper dan zelf een auto huren. Ook op de fiets kun je op Sri Lanka volop verkennen. Er zijn erg veel fietspaden en je ziet op die manier het meeste van de natuur. Er rijden ook treinen op Sri Lanka maar het spoorwegnetwerk is vrij beperkt. Je kunt overnachten in een gasthuis of in een hotel. Er is in ieder geval in elke prijsklasse wel wat te vinden.

Bevolking & Cultuur

De officiŽle taal van Sri Lanka is Singalees, maar er wordt ook veel Tamils en Engels gesproken. De inwoners van Sri Lanka zijn altijd vrolijk en ook zeer vriendelijk tegen toeristen. De voornaamste bevolkingsgroepen op het eiland zijn de Singalezen en Tamils. Sri Lanka kent zeer veel nationale feestdagen die alle uitgebreid worden gevierd. Het grootste deel van de bevolking is aanhanger van het Boeddhisme. Je komt er dan ook vele Boeddhistische erfstukken op Sri Lanka tegen.

Korte geschiedenis

Jagers waren in de Steentijd de eerste bewoners van Sri Lanka. Sri Lanka heette vroeger Ceylon en werd met die naam in 1948 onafhankelijk verklaard. In 1972 kreeg het land zijn huidige naam. De Nederlanders hebben lange tijd over Sri Lanka geheerst, gevolgd door de Engelsen. Het land werd in 1948 onafhankelijk verklaard. In 1983 brak een grote burgeroorlog uit tussen de Singalezen en Tamils en de strijdbijl is tussen beide partijen eigenlijk nooit echt begraven. Sri Lanka werd nog niet zo lang geleden getroffen door de alles verwoestende tsunami.