Reizen Zwitserland
 
Suggesties

Reisinformatie Zwitserland

In het centrum van Europa ligt het mooie Zwitserland, omgeven door de Alpen. De natuur is er prachtig, de chocolade lekker en de dorpjes authentiek.

Zwitserland is een geweldig vakantieland. Je kan er winter en zomer terecht voor een geslaagde vakantie in een prachtig decor. Snuif de gezonde berglucht op en waag je op de latten om te skiën of snowboarden of ga heerlijk wandelen langs bossen en riviertjes. Ook cultuur is voldoende aanwezig in Zwisterland. Vergeet dus zeker geen bezoek te brengen aan steden zoals Genève, Lausanne en Montreux.

[locatie]

Algemene informatie

 • Hoofdstad: Bern
 • Taal: Duits, Frans en Italiaans
 • Aantal inwoners: ca. 7.600.000
 • Tijdsverschil: Geen
 • Voltage: 220 volt
 • Telefooncode: +41

Gezondheid en inentingen

 • Inenting is niet noodzakelijk.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is vereist.
 • Geen visum nodig.

Geldzaken

 • Nationale munt: Zwitserse Frank.
 • Het prijsniveau: hoger dan Nederland.
 • Winkels zijn geopend maandag t/m vrijdag 8.00 t/m 18.30 uur en zaterdag tot 16.00 à 17.00 uur.

Klimaat & beste reistijd

Danzkij de Alpen die als een soort scheidingslijn werken, heeft Zwitserland veel verschillende klimaattypes. Algemeen genomen kan je stellen dat de meeste Zwitserse gebieden ’s winters bedekt zijn met sneeuw. ’s Zomers is het in Genève zo’n 25°C en ook in menig bergdorp schijnt de zon dan volop! De beste reistijd is afhankelijk van je persoonlijke reisdoel. Fervente wintersporters komen best tijdens de wintermaanden naar Zwitserland en wandelaars tijdens de zomermaanden.

Bezienswaardigheden

De meeste mensen gaan naar Zwitserland op vakantie om er van een leuke wintersportvakantie te genieten. Toch heeft Zwitserland nog wat meer te bieden dan enkel sneeuwpret! Genève mag zeker niet op je lijstje ontbreken. Je vindt er het Meer van Genève dat op de grens met Frankrijk ligt en waar het heerlijk vertoeven is. Daarnaast zijn er ook talrijke musea, de kerk Cathédrale Saint-Pierre en vele winkels te vinden. Vlakbij Genève liggen de stad Lausanne en Montreux; ook een bezoek waard!

Eten & drinken

De Zwitserse keuken kent veel regionale verschillen door de invloed van z’n buurlanden. De lokale specialiteiten zijn heel lekker met als bekendste gerechten rösti en kaas, raclette of fondue. Aan de meren vind je dan weer veel visgerechten. Natuurlijk mogen we ook de Zwitserse chocolade niet vergeten, die moet je gewoon geproefd hebben! Zwitserland heeft ook een uitgebreid assortiment aan eigen wijnen waarvan de meeste afkomstig zijn uit het Wallisser Rhônedal, Genève en de Jura.

Vervoer

Zwitserland is perfect bereikbaar per auto. In de winter moet je wel rekening houden met sneeuwval en dus zeker sneeuwkettingen meenemen. Op alle snelwegen en aan veel bergpassen moet je tol betalen. Een andere manier om het land te verkennen, is met het openbaar vervoer. De trein- en busnetwerken zijn kwalitatief hoogstaand en zeer comfortabel.